[Justamod] Shut up and Bleed. (Now in V0.4 flavor)

Projects that alter game functions but do not include new maps belong here.
Forum rules
The Projects forums are ONLY for YOUR PROJECTS! If you are asking questions about a project, either find that project's thread, or start a thread in the General section instead.

Got a cool project idea but nothing else? Put it in the project ideas thread instead!

Projects for any Doom-based engine (especially 3DGE) are perfectly acceptable here too.

Please read the full rules for more details.

Re: [Project port] Shut up and Bleed.

Postby iSpook » Tue Dec 16, 2014 11:07 am

Viscra Maelstrom wrote:i don't recognize some of those enemies from this port. Famine, for example. it makes me think of the hellified Revenant the way it's described, but the Revenant spawner is replaced by the Accuser.


Yeah someone pointed that out to me, whoops. It's fixed now.

CorSair wrote:I don't like these new malbouges. They are bullet sponges, in addition of being sluggish in their movement, thank goodness for that. But they are now way too fast for my liking.


Fixed as well, sorry about that.
User avatar
iSpook
What is this, I don't even.
 
Joined: 05 Feb 2006
Location: In the middle of Stephen King Territory

Re: [Project port] Shut up and Bleed.

Postby Zhs2 » Tue Dec 16, 2014 1:20 pm

Group of enemies? L1. Single large enemy? L1. Couple of large enemies? L1. Lost souls AHAHAHAHA FUCK YOU. Boss replacement AHAHAHAHA FUCK YOU EVEN HARDER.

This mod is an exercise in shooting things with guns that actually have ammo. The L1 40mm grenade launcher always seems to have max ammo because enemies always drop 40mm pickups always. The worst thing to remember, however, is the fact that the L1 actually shoots a spread of five clusters and so firing it in a tight space where you may actually be standing next to a wall is a huge fuck you. Also the fact that the player is slowed is really obvious from the fact that you can't open the rocket launcher secret in MAP01 without jumping, which is actually worth it because the L1 is the best weapon in the game because it can do in two shots what the SPAS does in six except fuck you. Did I mention fuck you?

Also, is there a reason the crossbow uses 6 ammo but only fires 3 bolts? It could be a better, more ammo efficient weapon otherwise.
User avatar
Zhs2
Power of meh.
 
Joined: 07 Nov 2008
Location: Maryland, USA, but probably also in someone's mod somewhere
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
Graphics Processor: ATI/AMD with Vulkan Support

Re: [Project port] Shut up and Bleed.

Postby Princess Viscra Maelstrom » Tue Dec 16, 2014 2:53 pm

the crossbow might become too powerful if it'd use up less ammo, i think. it's very useful against groups of weak enemies, having it use up less ammo would be probably make it stronger and more ammo-efficient than the Spaz, maybe.

the only weapon i've found to be truly useless now, after reading all the weapon-descripts, is the revolver. even with the carbine, the 9mm pistol is actually more useful than it against single weak enemies. i didn't know about the scope, but if i wanted to use a scope, i'd just use the rifle. the L1 is very, very useful in contrast, though. powerful and lots of ammo available.
User avatar
Princess Viscra Maelstrom
 
Joined: 04 Dec 2008
Location: plergleland

Re: [Project port] Shut up and Bleed.

Postby Ed the Bat » Tue Dec 16, 2014 3:49 pm

Redefining every map in MAPINFO causes problems for any PWAD map that doesn't follow the same rules. The only change I see being made is the intermission screen, so couldn't that be done on its own without explicitly defining it in each map? I know you seem to want different pictures for Ultimate Doom and for Doom II, but frankly they look so similar, I imagine you could just use one picture for both.
User avatar
Ed the Bat
I'm tired. I want to go home.
 
Joined: 03 May 2012
Location: Maryland, US

Re: [Project port] Shut up and Bleed.

Postby -Ghost- » Tue Dec 16, 2014 4:05 pm

Ed the Bat wrote:Redefining every map in MAPINFO causes problems for any PWAD map that doesn't follow the same rules. The only change I see being made is the intermission screen, so couldn't that be done on its own without explicitly defining it in each map? I know you seem to want different pictures for Ultimate Doom and for Doom II, but frankly they look so similar, I imagine you could just use one picture for both.


Yeah, I was playing Unloved and I think this messed with the level transitions, since I'd always get an intermission screen instead of just moving to the next level from the hub.
User avatar
-Ghost-
 
Joined: 08 Sep 2010

Re: [Project port] Shut up and Bleed.

Postby iSpook » Tue Dec 16, 2014 5:32 pm

Uploaded a new version that fixes a ton of stuff and addressed the bugs mentioned so far. Check the first post for the link.
User avatar
iSpook
What is this, I don't even.
 
Joined: 05 Feb 2006
Location: In the middle of Stephen King Territory

Re: [Project port] Shut up and Bleed.

Postby Ed the Bat » Tue Dec 16, 2014 6:02 pm

May I request that weapons be edited so that I don't have to select them when they're empty? I'd actually be willing to help make that happen.
User avatar
Ed the Bat
I'm tired. I want to go home.
 
Joined: 03 May 2012
Location: Maryland, US

Re: [Project port] Shut up and Bleed.

Postby iSpook » Tue Dec 16, 2014 6:12 pm

Ed the Bat wrote:May I request that weapons be edited so that I don't have to select them when they're empty? I'd actually be willing to help make that happen.


To be honest I've thought about it, but I'm trying to keep it Compatible with Zandronum, so It's probably not going to happen, sorry.
User avatar
iSpook
What is this, I don't even.
 
Joined: 05 Feb 2006
Location: In the middle of Stephen King Territory

Re: [Project port] Shut up and Bleed.

Postby Ed the Bat » Tue Dec 16, 2014 6:12 pm

Why wouldn't it still be compatible with Zandronum? WEAPON.Ammo_CheckBoth is as old as ZDoom 2.4.0. Isn't Zandronum 2.0 about on par with ZDoom 2.5.0?
User avatar
Ed the Bat
I'm tired. I want to go home.
 
Joined: 03 May 2012
Location: Maryland, US

Re: [Project port] Shut up and Bleed.

Postby Princess Viscra Maelstrom » Tue Dec 16, 2014 6:21 pm

is there a changelog for the mod? you said you fixed a ton of stuff... i'm curious as to what changes those are.

edit: i get an error trying to start the mod.

Image
User avatar
Princess Viscra Maelstrom
 
Joined: 04 Dec 2008
Location: plergleland

Re: [Project port] Shut up and Bleed.

Postby Ed the Bat » Tue Dec 16, 2014 6:28 pm

I did not get that error, though I'm using an older version than you are: g2.1.pre-341-gec627d9
User avatar
Ed the Bat
I'm tired. I want to go home.
 
Joined: 03 May 2012
Location: Maryland, US

Re: [Project port] Shut up and Bleed.

Postby iSpook » Tue Dec 16, 2014 6:39 pm

Viscra Maelstrom wrote:is there a changelog for the mod? you said you fixed a ton of stuff... i'm curious as to what changes those are.


Heh, I'm sorta bad at this, and totally forgot to make a change log. The main things were fixing the monster spawners, mucking with the Accuser's projectile so they're not as murderlicious as they have been in the past, and dealing with the 'Loads of ammo" issue people have mentioned, as well as fixing the mapinfo thing Ed mentioned.

Also whoops, totally didn't catch that error, my bad. New link is in the main post.
User avatar
iSpook
What is this, I don't even.
 
Joined: 05 Feb 2006
Location: In the middle of Stephen King Territory

Re: [Project port] Shut up and Bleed.

Postby Princess Viscra Maelstrom » Tue Dec 16, 2014 6:59 pm

nope, i still get that error, even after reverting to the GZDoom version that Ed had.
User avatar
Princess Viscra Maelstrom
 
Joined: 04 Dec 2008
Location: plergleland

Re: [Project port] Shut up and Bleed.

Postby Ed the Bat » Tue Dec 16, 2014 7:08 pm

The erroneous line:
Code: Select allExpand view
TNT1 A A_playsound ("PoeBall/See")

There should be a state duration before A_PlaySound (possibly a zero).

Also, I apologize; I was mistakenly launching the previous version of this project, which is why I wasn't getting the error.
User avatar
Ed the Bat
I'm tired. I want to go home.
 
Joined: 03 May 2012
Location: Maryland, US

Re: [Project port] Shut up and Bleed.

Postby iSpook » Tue Dec 16, 2014 7:09 pm

Viscra Maelstrom wrote:nope, i still get that error, even after reverting to the GZDoom version that Ed had.


True story: I had fixed the error Ed mentioned, but for some reason Slade didn't save it, when I thought it did.

New version that's ACTUALLY fixed is linked in the first post.
User avatar
iSpook
What is this, I don't even.
 
Joined: 05 Feb 2006
Location: In the middle of Stephen King Territory

PreviousNext

Return to Gameplay Mods

Who is online

Users browsing this forum: Kamil, Zhs2 and 14 guests