If Doom was done today (Part 3) [Released]

Projects that alter game functions but do not include new maps belong here.
Forum rules
The Projects forums are ONLY for YOUR PROJECTS! If you are asking questions about a project, either find that project's thread, or start a thread in the General section instead.

Got a cool project idea but nothing else? Put it in the project ideas thread instead!

Projects for any Doom-based engine (especially 3DGE) are perfectly acceptable here too.

Please read the full rules for more details.

Re: If Doom was done today (Part 3) [Released]

Postby Ethril » Wed Nov 06, 2013 5:52 pm

I was expecting the shotgun to become sniper-accurate while aiming down the sights.
User avatar
Ethril
F1
 
Joined: 16 Nov 2008
Location: Guidance Gate

Re: If Doom was done today (Part 3) [Released]

Postby AlphaEnt » Wed Nov 06, 2013 7:29 pm

I hope they release the next call of duty... So that way, i'll be able to play the next call of doomty XD
User avatar
AlphaEnt
A demon dressed like a human.
 
Joined: 13 Mar 2009
Location: Lost in Buenos Aires, Argentina I think...
Discord: Alphaent (Blorc)#5141

Re: If Doom was done today (Part 3) [Released]

Postby twinkieman93 » Wed Nov 06, 2013 9:22 pm

Ethril wrote:I was expecting the shotgun to become sniper-accurate while aiming down the sights.

Nah, shotguns in spunkgargleweewee games are utterly worthless past a couple of feet regardless of whether or not you shove the stock of the weapon up your nose before firing.
User avatar
twinkieman93
The Bullfighter
 
Joined: 11 Aug 2007

Re: If Doom was done today (Part 3) [Released]

Postby Amuscaria » Wed Nov 06, 2013 9:42 pm

My favorite part of this series is always "You're taking damage. Take cover!". lolol
User avatar
Amuscaria
The Sentient Mushroom
 
Joined: 26 Jul 2004
Location: Growing from mycelium near you.

Re: If Doom was done today (Part 3) [Released]

Postby idGamer » Wed Nov 06, 2013 9:57 pm

After watching the video for part 3, I'd like to say how funny I find the ambush about fifteen minutes in. I just find it funny how weak the opposing force is,
paired with your delivery of the words "I survived the ambush, HQ." :)
User avatar
idGamer
Gosh - are we having a ball, or what?
 
Joined: 29 Jul 2013

Re: If Doom was done today (Part 3) [Released]

Postby Lippeth » Thu Nov 07, 2013 12:23 am

Not-so-subtle product placement during emotional prison scene=quality
User avatar
Lippeth
Metalvangelist
 
Joined: 24 Apr 2013
Location: Lost Angeles

Re: If Doom was done today (Part 3) [Released]

Postby yoshi314 » Thu Nov 07, 2013 2:40 am

this may be a stupid question, but i noticed that view kind of tilts to either side when player looks around. is that a recording glitch, video postprocessing or is that somehow intentionally implemented? it's pretty cool, imho.
yoshi314
 
Joined: 16 May 2012

Re: If Doom was done today (Part 3) [Released]

Postby TheDarkArchon » Thu Nov 07, 2013 9:32 am

It's screen tearing, which is down to a lack of vsync on the video.
User avatar
TheDarkArchon
OUT!
 
Joined: 07 Aug 2004
Location: Some cold place

Re: If Doom was done today (Part 3) [Released]

Postby DoomRater » Thu Nov 07, 2013 3:38 pm

The best part is... after watching the video that shows everything that is in the map I still want to actually play it. Poe level = EXPERT
User avatar
DoomRater
Hi, I'm bob.
 
Joined: 28 Jul 2004
Location: WATR HQ
Discord: DoomRater#6308

Re: If Doom was done today (Part 3) [Released]

Postby Unholypimpin » Thu Nov 07, 2013 5:36 pm

Are modern shooters really this bad? because I have never played any fps more modern than doom3 XD
User avatar
Unholypimpin
The GutterGhost is coming over for dinner, are you prepared?
 
Joined: 05 Feb 2009
Location: California

Re: If Doom was done today (Part 3) [Released]

Postby TheMightyHeracross » Thu Nov 07, 2013 5:39 pm

They're not as bad as ChubzDoomer makes it look like, but they do have these common traits, which bring the games' quality down significantly.
User avatar
TheMightyHeracross
...and remember: his silence is golden.
 
Joined: 18 Aug 2013
Location: Philadelphia, PA
Discord: TheMightyHeracross#1716
Operating System: Debian-like Linux (Debian, Ubuntu, Kali, Mint, etc) 64-bit

Re: If Doom was done today (Part 3) [Released]

Postby Endless123 » Fri Nov 08, 2013 1:18 pm

scroton wrote:Bretty gud so far mang.

Just got 2 da toxin refinrry and there r some mission textures rite outside the door n some on the far wall.

using gzdoom


Same for me. It seems i can't get pass the ambush where i have to grab the chaingun ... as soon as i grab it i can't use it, change weapon or even get away from it and of course each time i get killed without being able to shot a single shot. If i don't go to the chaingun all my weapons are locked and i can't select them much less fire with them. Either ways i'm screwed each time i reach that point lol. The only way i did pass that point is to cheat a little with the "kill monsters" cheat, not really fun since it killed every single monsters of the map and of course spoiling my fun lol.

About the missing textures my guess is it might be because the textures are(or some of them) of a different format or size than the doom engine can handle.

Despise those little bugs it's fun to play and i hope there will be more because this episode was kinda short .

P.S. : Adding some QTEs was a great idea :D
Endless123
 
Joined: 28 Aug 2013

Re: If Doom was done today (Part 3) [Released]

Postby TheMightyHeracross » Fri Nov 08, 2013 9:12 pm

He already clarified that you need to use Doom 1 to prevent missing textures.
User avatar
TheMightyHeracross
...and remember: his silence is golden.
 
Joined: 18 Aug 2013
Location: Philadelphia, PA
Discord: TheMightyHeracross#1716
Operating System: Debian-like Linux (Debian, Ubuntu, Kali, Mint, etc) 64-bit

Re: If Doom was done today (Part 3) [Released]

Postby Big C » Sat Nov 09, 2013 12:04 am

I am also having the problem with the chaingun turret.
User avatar
Big C
 
Joined: 19 Oct 2010

Re: If Doom was done today (Part 3) [Released]

Postby Eric_ » Sun Nov 10, 2013 12:52 am

If switching on pickup is disabled, you have to manually select the chaingun via the console.
User avatar
Eric_
we just don't know.
 
Joined: 02 Apr 2011

PreviousNext

Return to Gameplay Mods

Who is online

Users browsing this forum: doomg1337fuck, EddieMann, Pokemanic33, Whoah and 27 guests