Doom Enhanced Released - Final Finished Build!

Projects that alter game functions but do not include new maps belong here.
Forum rules
The Projects forums are only for projects. If you are asking questions about a project, either find that project's thread, or start a thread in the General section instead.

Got a cool project idea but nothing else? Put it in the project ideas thread instead!

Projects for any Doom-based engine (especially 3DGE) are perfectly acceptable here too.

Please read the full rules for more details.
User avatar
Kinsie
Posts: 7297
Joined: Fri Oct 22, 2004 9:22 am
Discord: Find Me...
Twitch ID: thekinsie
Location: MAP33

Post by Kinsie »

Cptschrodinger wrote:Heh, I crashed the game in Dark7 map03 by typing "Kill monsters" in the console. They all seemed to be in "Ludicrous gibs!" mode too.
Yeeeeah, try not to use the Kill Monsters cheat. I'd try and find a nice solution, but, well, it's a cheat.
Cptschrodinger
Posts: 380
Joined: Thu Oct 21, 2004 5:27 pm

Post by Cptschrodinger »

Not reporting it, I just thought it was funny. And strange that I got the "Ludicrous gibs!" message 14 times in a row...
User avatar
DBThanatos
Posts: 3101
Joined: Fri Apr 14, 2006 3:17 pm
Location: in "the darkness that lurks in our mind"

Post by DBThanatos »

OK i finally played this one and I have to say:

awesome!!!

I tried it only with standar doom2 wad, but i think ill try with some weapon mods to make this even more entretaining! :D


Good work Kinsie


DBT
User avatar
Matt
Posts: 9665
Joined: Sun Jan 04, 2004 5:37 pm
Location: Gotham City SAR, Wyld-Lands of the Lotus People, Dominionist PetroConfederacy of Saudi Canadia

Post by Matt »

Kinsie wrote:Yeeeeah, try not to use the Kill Monsters cheat. I'd try and find a nice solution, but, well, it's a cheat.
Two pages ago, Vaecrius wrote:A_CheckSight
On another note... am I the only one who can't select the pistol?
User avatar
Enjay
 
 
Posts: 26403
Joined: Tue Jul 15, 2003 4:58 pm
Location: Scotland

Post by Enjay »

Vaecrius wrote:Hence running for cover, since that's what A_CheckSight checks.
True, but other checks must take place too.
eg Kill all the monsters and, even if you can't see the result, the game may slow considerably on some levels.
eg2 on my Thief level, when you switch off the particle effects you notice the game speeding up even if the particle effects were nowhere near the player at the time.
User avatar
Ryan Cordell
Posts: 4347
Joined: Sun Feb 06, 2005 6:39 am
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)
Location: Capital of Explodistan

Post by Ryan Cordell »

.. what, if the A_CheckSight is called, just jump to a state with no darn gore spewing out. =/
Gez
 
 
Posts: 17635
Joined: Fri Jul 06, 2007 3:22 pm

Post by Gez »

When playing TUTNT, there was one level where a monster escaped me! I searched and searched on all the map, never finding it. Damn! I had 100% of secrets and items, so I was reasonnably sure I had found everything, and yet there was a monster out there, mocking me with its continued survival! This would not stand. A couple of IDDTs later, I found it, in the void behind the walls. Knowing it was a bug, I consoled "kill monsters" to remove its offending presence and finish the level already.

Well, it was just one monster that was gibbed, and it was out of sight, but the computer crawled to a standstill, as the automap tried to bother showing the impressive cloud of triangles around the dead monster.

After a while, most triangles disappeared and hitting TAB to toggle off the automap was possible again.
User avatar
TheDarkArchon
Posts: 7656
Joined: Sat Aug 07, 2004 5:14 am
Location: Some cold place

Post by TheDarkArchon »

Vaecrius wrote:
Kinsie wrote:Yeeeeah, try not to use the Kill Monsters cheat. I'd try and find a nice solution, but, well, it's a cheat.
Two pages ago, Vaecrius wrote:A_CheckSight
On another note... am I the only one who can't select the pistol?
It happened to me once: You needed to load the items WAD on top of the main WAD and not vice versa.
User avatar
doomjedi
Posts: 386
Joined: Tue Oct 03, 2006 12:21 am
Discord: DoomJedi
Location: Israel

Post by doomjedi »

Gas Snake wrote:Can you add a feature for kicking body parts like heads in Blood?
Heh, that could be fun :)
User avatar
Ryan Cordell
Posts: 4347
Joined: Sun Feb 06, 2005 6:39 am
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)
Location: Capital of Explodistan

Post by Ryan Cordell »

doomjedi wrote:
Gas Snake wrote:Can you add a feature for kicking body parts like heads in Blood?
Heh, that could be fun :)
That, and it doesn't take much anywho, you'd need to have atleast some rotational frames (For better effect), a decorate actor, where in it's Melee state (Has to be a monster, though.) it calls out an ACS script.

That ACS script should determine the player's angle (and position?), ThrustThing the head through the bitshift with varying power.

I've tried to make a 'Greater speed = Great power' and so on kind of deal, but it didn't work out right.
User avatar
Matt
Posts: 9665
Joined: Sun Jan 04, 2004 5:37 pm
Location: Gotham City SAR, Wyld-Lands of the Lotus People, Dominionist PetroConfederacy of Saudi Canadia

Post by Matt »

TheDarkArchon wrote:It happened to me once: You needed to load the items WAD on top of the main WAD and not vice versa.
I see. Would there happen to be any way to set load order for two wads in a zip?
User avatar
hitmanx
Posts: 412
Joined: Sat Dec 18, 2004 4:58 am

Post by hitmanx »

rightclick drag the non items one first, (this is how i load wads, just right click and drag/drop the wad onto gzdoom.exe :)
User avatar
TheDarkArchon
Posts: 7656
Joined: Sat Aug 07, 2004 5:14 am
Location: Some cold place

Post by TheDarkArchon »

hitman: Read the question again: The two WADs are inside a single zip presumably to eliminate multiple drag & dropping/using a two WAD command line.

Vaecrius: Look inside the ZIP and see which WAD appears first. AFAIK, ZDoom loads things as they appear in the zip.
User avatar
Kinsie
Posts: 7297
Joined: Fri Oct 22, 2004 9:22 am
Discord: Find Me...
Twitch ID: thekinsie
Location: MAP33

Post by Kinsie »

Doom Enhanced R3

Again a tiny, but very useful update.

- Mass gibbing seems much less framerate-heavy thanks to some CheckSight optimisation (thanks Vaecrius!). doing a "Kill Monsters" at the start of MAP29 only gives a brief stutter for me. The mysterious framerate murdering Spidey issue in MAP06 still exists though...
- Mancubus and hitscan monsters now have decals again.

I think I'm close to finished, as I'm not 100% sure what to add next. Maybe some punched up bulletpuffs? I don't know.
User avatar
TheDarkArchon
Posts: 7656
Joined: Sat Aug 07, 2004 5:14 am
Location: Some cold place

Post by TheDarkArchon »

There's another thing I've forgotten to mention: Fisting walls causes ricochet sounds to occur.

Also, the casings seem kinda meh to me. The player never really gets to see them unless they've hit the ground and when they do appear, they only have 2 rotations and look kinda unnatural when spinning in the air. Also, you might want to consider using the gravity property so the casings aren't too elastic when bouncing. 0.4 seems to be a good value for casings when I use them.

Return to “Gameplay Mods”