What do you have your inventory keys bound to?

Discuss anything ZDoom-related that doesn't fall into one of the other categories.

What do you have your inventory keys bound to?

Postby Willytor » Thu Sep 09, 2021 2:03 pm

I've been playing reelism 2 early excess and, frankly, I really don't like the default gzdoom bindings for the inventory. I have to move my hand to the other side of the keyboard.What do you have your inventory bound to? i would like to avoid using q and r as well since i have those bound to zoom and reload as well (i know reelism doesn't use them but i like to keep my controls consistent for every mod). Any suggestions?
Willytor
 
Joined: 16 Jul 2021
Discord: Willytor#0833
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)

Re: What do you have your inventory keys bound to?

Postby Enjay » Thu Sep 09, 2021 2:18 pm

The default. But then, I do play left handed and so I don't have to move my hand to the other side of the keyboard. :P
User avatar
Enjay
Everyone is a moon, and has a dark side which he never shows to anybody. Twain
 
 
 
Joined: 15 Jul 2003
Location: Scotland

Re: What do you have your inventory keys bound to?

Postby wildweasel » Thu Sep 09, 2021 2:23 pm

It depends on what my mouse is. On most setups I'll have Q and C for left and right, with a wheel click to use. But if I'm using a mouse with a rocker wheel, I'll use that to shift through the inventory items instead.
User avatar
wildweasel
change o' pace.
Moderator Team Lead
 
Joined: 15 Jul 2003

Re: What do you have your inventory keys bound to?

Postby Xim » Thu Sep 09, 2021 2:29 pm

Usually I go with Z and X for left and right, and T for activate. But sometimes I'll toggle one of my extra mouse buttons to it. Sometimes it depends on what features are available in the game though.
User avatar
Xim
 
Joined: 20 Feb 2009
Location: Somewhere with trees

Re: What do you have your inventory keys bound to?

Postby Lagi » Thu Sep 09, 2021 2:40 pm

i have mouse scroll up down and mouse button use for inventory - and that should be default GZdoom setting.

i find annoying to weapon change on mouse scroll, weapon wheel FTW or just press number.
Last edited by Lagi on Thu Sep 09, 2021 3:20 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Lagi
 
Joined: 23 Jun 2018
Location: Thou shalt alter thy beliefs with new evidence

Re: What do you have your inventory keys bound to?

Postby Willytor » Thu Sep 09, 2021 2:47 pm

Lagi wrote:i have mouse scroll up down and mouse button use for inventory - and that should be default GZdoom setting.

i find annoying to weapon change on mouse scroll, weapon wheel FTW or just press number.

Weapon wheel? i was not aware that was a thing
Willytor
 
Joined: 16 Jul 2021
Discord: Willytor#0833
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)

Re: What do you have your inventory keys bound to?

Postby Jarewill » Thu Sep 09, 2021 3:01 pm

I actually use F2 and F3 for selecting with Q using the item, mostly because then I don't have to move my hand from movement keys. (as I play with WASD)
Now for Strife I also have mouse wheel and middle mouse button bound for inventory management, since Strife is inventory-heavy and I select weapons with number keys anyways.

Well, since Q won't work for you, there are many keys that you can use.
Experiment and see what works best for you.
Jarewill
 
 
 
Joined: 21 Jul 2019

Re: What do you have your inventory keys bound to?

Postby ClessxAlghazanth » Thu Sep 09, 2021 3:44 pm

Left/Right Brackets
User avatar
ClessxAlghazanth
 
Joined: 17 Feb 2019

Re: What do you have your inventory keys bound to?

Postby KynikossDragonn » Thu Sep 09, 2021 4:29 pm

Lagi wrote:i have mouse scroll up down and mouse button use for inventory.


I use this for Hideous Destructor, Heretic, and Hexen. But, for various other games I still use the wheel to cycle through weapons and the brackets + ENTER for inventory usage.
User avatar
KynikossDragonn
『霧雨魔理沙のペットドラゴン』
 
Joined: 12 Dec 2020
Location: Independence, KS, USA
Twitch ID: kynikossdragonn
Github ID: KynikossDragonn
Operating System: Other Linux 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: Intel (Modern GZDoom)

Re: What do you have your inventory keys bound to?

Postby Hellser » Fri Sep 10, 2021 5:28 am

Q and E, F for activate.
User avatar
Hellser
Remember Citadel
Global Moderator
 
Joined: 25 Jun 2006
Location: Citadel Station
Discord: Hellser#8156
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: Yes (Using Development/Testing Version)
Graphics Processor: ATI/AMD with Vulkan Support

Re: What do you have your inventory keys bound to?

Postby Graf Zahl » Fri Sep 10, 2021 5:58 am

Enjay wrote:The default. But then, I do play left handed and so I don't have to move my hand to the other side of the keyboard. :P



Same here. Strange that this was never considered when the WASD preset got made...
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: What do you have your inventory keys bound to?

Postby openroadracer » Fri Sep 10, 2021 6:08 am

I use an X360 controller, so I cycle inventory items with D-Pad Left and D-Pad Right, activate with D-Pad Down.
User avatar
openroadracer
 
Joined: 23 Sep 2019
Operating System: Windows Vista/7/2008 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: ATI/AMD with Vulkan Support

Re: What do you have your inventory keys bound to?

Postby StroggVorbis » Fri Sep 10, 2021 6:32 am

For people with US layout:
Z - Previous Item
X - Use Item
C - Next Item

For people with German layout:
Y - Previous Item
X - Use Item
C - Next Item

:D
User avatar
StroggVorbis
Donut eat me pls!
 
Joined: 08 Nov 2017
Location: Germany
Discord: StroggVorbis#2466
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: What do you have your inventory keys bound to?

Postby fakemai » Sun Sep 12, 2021 12:17 am

I'll be blunt, forget about the left/right/use inventory keys, they're abysmal for many mods. It's more useful to bind items to their own key. For that I have Q/E/X/C/F/V nearby that are used for different mod controls. However I make use of keys with total abandon. Pgup/pgdn for toggling weapon states in Doom Incarnate, KP0 for chaos device or equivalent and sometimes other numpad keys for other items and CVar adjustment, N/M for armor in DRLA. Ultimately it should be about what makes sense for you and works, that's why the controls are changeable.

Also if you do use dedicated item keys, sometimes they won't be bindable without the console. For that you need "printinv" or to dig through the mod source. "invquery" sadly prints the friendly item name, not the internal one.
User avatar
fakemai
 
Joined: 12 Feb 2018
Location: Australia
Operating System: Debian-like Linux (Debian, Ubuntu, Mint, etc) 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: Intel (Legacy GZDoom)

Re: What do you have your inventory keys bound to?

Postby Gez » Sun Sep 12, 2021 6:00 am

mousewheel left/right for prev/next item, mousewheel click for item use.
Gez
 
 
 
Joined: 06 Jul 2007

Next

Return to General

Who is online

Users browsing this forum: Redead-ITA and 0 guests