Problem with Duke Nukem 2 IMF files

Discuss anything ZDoom-related that doesn't fall into one of the other categories.
User avatar
Gothic
Posts: 801
Joined: Thu Jun 16, 2011 6:49 pm

Problem with Duke Nukem 2 IMF files

Post by Gothic »

When I play these archives on zdoom, they sound really fast. Does anybody know how can I fix this?
User avatar
edward850
Posts: 5886
Joined: Tue Jul 19, 2005 9:06 pm
Location: New Zealand

Re: Problem with Duke Nukem 2 IMF files

Post by edward850 »

IMF's have no defined tempo, so there's only one tempo ZDoom can actually play them back at.
Nevander
Posts: 2254
Joined: Mon Jan 06, 2014 11:32 pm

Re: Problem with Duke Nukem 2 IMF files

Post by Nevander »

Does that mean the engine is what decides the tempo? So the Duke Nukem 2 engine plays them right but ZDoom just plays them with a set tempo?
User avatar
edward850
Posts: 5886
Joined: Tue Jul 19, 2005 9:06 pm
Location: New Zealand

Re: Problem with Duke Nukem 2 IMF files

Post by edward850 »

Yes. Specifically ZDoom plays them back at Wolfenstein 3D's rate, 700 tps.
Gez
 
 
Posts: 17835
Joined: Fri Jul 06, 2007 3:22 pm

Re: Problem with Duke Nukem 2 IMF files

Post by Gez »

I have an idea to fix this, I might work on it later.
User avatar
Gothic
Posts: 801
Joined: Thu Jun 16, 2011 6:49 pm

Re: Problem with Duke Nukem 2 IMF files

Post by Gothic »

I guess this doesn't have a solution then. I tried to convert the .imf files to .mid and back to .imf, but I had some problems with some audio converters (I only got blank midis)
Gez
 
 
Posts: 17835
Joined: Fri Jul 06, 2007 3:22 pm

Re: Problem with Duke Nukem 2 IMF files

Post by Gez »

Try to use Camoto, apparently it should be able to convert IMF to a different Adlib format like DRO. Alternatively, IMF crusher is advertised as being able to convert to a different update rate.
User avatar
Gothic
Posts: 801
Joined: Thu Jun 16, 2011 6:49 pm

Re: Problem with Duke Nukem 2 IMF files

Post by Gothic »

Thanks, Camoto worked perfectly.

Return to “General”