Jimmyfonts!

Sprites, textures, sounds, code, and other resources belong here. Share and share-alike!
Forum rules
Before posting your Resource, please make sure you can answer YES to any of the following questions:
  • Is the resource ENTIRELY my own work?
  • If no to the previous one, do I have permission from the original author?
  • If no to the previous one, did I put a reasonable amount of work into the resource myself, such that the changes are noticeably different from the source that I could take credit for them?
If you answered no to all three, maybe you should consider taking your stuff somewhere other than the Resources forum.

Consult the Resource/Request Posting Guidelines for more information.

Please don't put requests here! They have their own forum --> here. Thank you!

Re: Jimmyfonts!

Postby Kinsie » Fri May 20, 2016 9:54 pm

Jimmy wrote:Are they meant to have dark grey pixels in the outlines? That kinda looks like it might be a palettising error. :?

If those are just plain rips from the GRP file of course then I guess I'll correct them myself, 'cos that's likely to fuck up translating.
*shrug* I took screenshots of the same program (BastART) that I used for the tiny font. Blame 3DR if anyone, this game was rushed as shit.
User avatar
Kinsie
Dog Days
 
Joined: 22 Oct 2004
Location: MAP33
Discord: Find Me...
Twitch ID: thekinsie

Re: Jimmyfonts!

Postby Jimmy » Sat May 28, 2016 7:51 am

Just updated the Duke bigfonts with some custom glyphs to round them out with the full batch of characters. See the previews!
User avatar
Jimmy
 
 
 
Joined: 10 Apr 2006
Discord: Jimmy#4100
Twitch ID: JimmySquared
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit

Re: Jimmyfonts!

Postby RikohZX » Mon May 30, 2016 6:43 am

Apparently the Duke bigfonts only show for new text that wasn't originally in the game, yet the smallfonts work perfectly fine. Is it more likely to be something else I have loaded (I tested my autoloads and nothing seems to really change) or an oddity with newer SVN revisions of GZDoom?
User avatar
RikohZX
 
Joined: 05 Sep 2012

Re: Jimmyfonts!

Postby Jimmy » Mon May 30, 2016 9:55 am

BigFonts are actually just a ZDoom thing. They won't change the individual graphical lumps that make up the menu, unless you go into MENUDEF and change it to make the menu items actually use fonts instead of static graphics.

You should still notice the bigfonts show up in the Options menu, though.

Download this WAD, and the menu (for Doom 2), as well as the level names during intermissions, will be changed to use whatever BigFont you have loaded that replaces the default. It should work with any BigFont available in this thread. Personally I use this WAD a lot just to test out how my fonts look in-game before giving them the okay.
j-textmenu.wad
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Jimmy
 
 
 
Joined: 10 Apr 2006
Discord: Jimmy#4100
Twitch ID: JimmySquared
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit

Re: Jimmyfonts!

Postby Jimmy » Thu Jun 30, 2016 1:04 am

New fonts on the OP! These ones come from Darkening E2, specifically the level name graphics.

Credit goes to Ola Björling for the original graphics, and to Cage for helping me make them look just a little fancier. :D

Image

Image
User avatar
Jimmy
 
 
 
Joined: 10 Apr 2006
Discord: Jimmy#4100
Twitch ID: JimmySquared
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit

Re: Jimmyfonts!

Postby Jimmy » Fri Jul 22, 2016 1:13 am

New font on the OP - most if not all of you should recognise this.

Image
User avatar
Jimmy
 
 
 
Joined: 10 Apr 2006
Discord: Jimmy#4100
Twitch ID: JimmySquared
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit

Re: Jimmyfonts!

Postby Nash » Fri Jul 22, 2016 1:57 am

Jimmy wrote:New font on the OP - most if not all of you should recognise this.

Image


<3 <3 <3
User avatar
Nash
 
 
 
Joined: 27 Oct 2003
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Github ID: nashmuhandes

Re: Jimmyfonts!

Postby Jimmy » Fri Jul 22, 2016 2:04 am

luv u too Nash :D

This probably took me less than an hour to do, wish I was properly keeping track. Once I found the font online, it was a simple matter of having the glyphs typed out in the predetermined order (I've prepared the ASCII character set in a text file for ease of use for this purpose), doing the ol' 1px drop shadow shindig, and then the tedious part - the bounding boxes for Imagetool to read. Resizing the font for the 2x variant also meant I had to essentially repeat that process. But overall fun stuff! I wonder if I should prepare a proper tutorial using the exact steps I used for this font, since it was probably the least trouble I've gone to for a custom font, overall.
User avatar
Jimmy
 
 
 
Joined: 10 Apr 2006
Discord: Jimmy#4100
Twitch ID: JimmySquared
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit

Re: Jimmyfonts!

Postby Tormentor667 » Fri Jul 22, 2016 7:33 am

Jimmy, your fonts are so fuckin' awesome :)
User avatar
Tormentor667
needs more detail
 
Joined: 16 Jul 2003
Location: Germany

Re: Jimmyfonts!

Postby FuzzballFox » Fri Jul 22, 2016 9:41 pm

I think next time I try and make some font stuff Jimmy I'll have to get you to help compile and the like =w=
User avatar
FuzzballFox
アシレーヌ!! (´▽`)ノ♪
 
Joined: 24 Jan 2008
Location: Hampshire UK

Re: Jimmyfonts!

Postby Jimmy » Fri Jul 22, 2016 9:45 pm

I'd be happy to help. :)
User avatar
Jimmy
 
 
 
Joined: 10 Apr 2006
Discord: Jimmy#4100
Twitch ID: JimmySquared
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit

Re: Jimmyfonts!

Postby Oberron » Sat Jul 23, 2016 3:27 am

Font request: Quake 2 font (when you pick up items)
User avatar
Oberron
After hours.
 
Joined: 02 Aug 2015
Location: Czech Republic
Discord: BlaringCoder395#1725
Twitch ID: Adam_Deme
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: ATI/AMD (Modern GZDoom)

Re: Jimmyfonts!

Postby Silentdarkness12 » Sat Aug 13, 2016 7:54 pm

....Is there any way to use these as entirely new fonts?......

As in, not replacing DBIGFONT?....
User avatar
Silentdarkness12
Level 7: ZScript Victim
 
Joined: 15 Aug 2013
Location: Plains of Pride

Re: Jimmyfonts!

Postby Jimmy » Sat Aug 13, 2016 9:46 pm

Yes, put them in your WAD, name them whatever e.g. "LUMPNAME", and then in ACS you can use SetFont("LUMPNAME"); to grab the font you added.
User avatar
Jimmy
 
 
 
Joined: 10 Apr 2006
Discord: Jimmy#4100
Twitch ID: JimmySquared
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit

Re: Jimmyfonts!

Postby Silentdarkness12 » Sun Aug 14, 2016 6:22 am

Jimmy wrote:Yes, put them in your WAD, name them whatever e.g. "LUMPNAME", and then in ACS you can use SetFont("LUMPNAME"); to grab the font you added.


Doesn't that only work on a per-script basis?

I was hoping to use this in a SBARINFO....
User avatar
Silentdarkness12
Level 7: ZScript Victim
 
Joined: 15 Aug 2013
Location: Plains of Pride

PreviousNext

Return to Resources

Who is online

Users browsing this forum: eclipse and 2 guests