Releases

Re: Releases

Postby funduke re-regist » Tue Sep 29, 2020 1:54 pm

May i request a Linux build?

Greetings
Funduke
User avatar
funduke re-regist
 
Joined: 08 Aug 2016

Re: Releases

Postby Graf Zahl » Sun Oct 11, 2020 6:28 am

0,7,2 has just been released:

https://github.com/coelckers/Raze/relea ... .7.2_alpha

Please read the note about mouse sensitivity!
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: Releases

Postby Enjay » Sun Oct 11, 2020 8:14 am

I just played a quick few minutes of several of the supported games that I own a copy of (Duke, Blood, Shadow Warrior, Redneck, Powerslave & Exhumed). This new version feels very good to me.

For some reason, I'm getting a yellow warning message at the console when loading Duke Nukem 3D
"Compiling: 'game.con'.
* WARNING.(game.con, line 3330) Expected an identifier, got a numeric literal 1."

From my game.con
Code: Select allExpand view
    ifmove 0
    {
      ifhitweapon
      {
        ifwasweapon FREEZEBLAST
          break
        lotsofglass 60
        ifrnd 84
          spawn BLOODPOOL

        sound GLASS_BREAKING
        spawn ATOMICHEALTH

        getlastpal

        move 1
        break
      }

Line 3330 is the one that says "move 1".

The game seems to be working though, and I don't see anything similar for the other games.
User avatar
Enjay
Everyone is a moon, and has a dark side which he never shows to anybody. Twain
 
 
 
Joined: 15 Jul 2003
Location: Scotland

Re: Releases

Postby Graf Zahl » Sun Oct 11, 2020 8:16 am

That's a script bug. Move should take a special parameter, not an int. The warning comes from some JFDuke additions to the parser.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: Releases

Postby Enjay » Sun Oct 11, 2020 8:26 am

Interesting. That instance has the "Move 1" line but in other places I found things like "move PGROWINGPOP" which, presumably, is the special parameter (or one of them?) that you mentioned.

The "Move 1" line seems to be in the GAME.CON from my my old Duke install (which, I think, was copied from an old CD backup from many years ago) and my more recent GoG install.
User avatar
Enjay
Everyone is a moon, and has a dark side which he never shows to anybody. Twain
 
 
 
Joined: 15 Jul 2003
Location: Scotland

Re: Releases

Postby Graf Zahl » Sat Oct 31, 2020 6:06 am

User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: Releases

Postby MrRumbleRoses » Sat Oct 31, 2020 10:24 am

what's the button used to bring up the menu for the controller like how you would use the escape key for keyboard? i ask because, it seems there's no indication for what to set that to with Raze
User avatar
MrRumbleRoses
 
Joined: 25 Feb 2016

Re: Releases

Postby Duke91 » Fri Nov 13, 2020 6:47 am

MrRumbleRoses wrote:what's the button used to bring up the menu for the controller like how you would use the escape key for keyboard? i ask because, it seems there's no indication for what to set that to with Raze


A bit late to answer, but it's the menu_main command. Open the console and type: bind button_name menu_main.

If you want to set it to start button, it'll be like this: bind pad_start menu_main
Duke91
 
Joined: 21 Jun 2020
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: Releases

Postby Warden » Mon Feb 08, 2021 3:59 am

EDIT: my mistake, looks like eduke32 support was axed a few months back
Warden
 
Joined: 24 May 2020

Re: Releases

Postby Graf Zahl » Sun Feb 28, 2021 4:16 pm

Raze 0.9.0 has been released.

Aside from several bugfixes the main feature here is major polishing of Exhumed. This game now interpolates all sector and texture movement and adds a better chasecam implementation.
This should bring us a lot closer to a 1.0.0 release as this was the last major thing still left to do on the game code.

https://github.com/coelckers/Raze/relea ... 0.9.0_beta
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: Releases

Postby _mental_ » Mon Mar 01, 2021 1:58 am

The release seems to use ZMusic built at b3c4b55, the latest commit at the moment.
There is no tag at this commit however. May I ask you to push it? I can do it myself if needed.
_mental_
 
 
 
Joined: 07 Aug 2011

Re: Releases

Postby Nash » Mon Mar 01, 2021 2:07 am

Congratulations! Will be playing through this within the next few weeks. 1 step closer that 1.0 release...
User avatar
Nash
Twitter/Facebook/Youtube: nashmuhandes
 
 
 
Joined: 27 Oct 2003
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Twitch ID: nashmuhandes
Github ID: nashmuhandes

Re: Releases

Postby Thorir1993 » Tue Mar 02, 2021 7:46 am

Great news!
User avatar
Thorir1993
 
Joined: 01 May 2019
Location: Hungary
Discord: Thorir
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)

Re: Releases

Postby Graf Zahl » Sun Mar 14, 2021 10:46 am

Raze 0.9.1 with several bugfixes has been released:

https://github.com/coelckers/Raze/relea ... 0.9.1_beta
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: Releases

Postby mjr4077au » Sat Jul 24, 2021 1:56 am

For those who don't check the main news forum, Raze 1.1.3 was released last Sunday ;)

viewtopic.php?f=1&t=72813
https://github.com/coelckers/Raze/releases/tag/1.1.3
User avatar
mjr4077au
 
Joined: 16 Jun 2019
Location: Gosford NSW, Australia
Discord: mjr4077au#1027
Github ID: mjr4077au
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Previous

Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests