[POWERSLAVE] "mouse look" not working

Moderator: Raze Developers

Marcelus
Posts: 254
Joined: Sat Jan 25, 2020 3:32 am
Location: Slovakia

[POWERSLAVE] "mouse look" not working

Post by Marcelus »

Hi all,
I have strange bug in Powerslave. When I enable mouselook moving with mouse work but when I firing bullets go always on middle. Auto aim is disabled . I have this problem only in Powerslave . Other games (SW, Blood, Duke) works without this problems.






Last edited by Marcelus on Sat Feb 12, 2022 12:22 pm, edited 1 time in total.
Marcelus
Posts: 254
Joined: Sat Jan 25, 2020 3:32 am
Location: Slovakia

Re: Powerslave "mouse look" not working

Post by Marcelus »

Still not fix ?
Here is video what I mean
Game is unplayable with this bug.
Same result with Raze 1.3.1 and 1.4.1

User avatar
Dynamo
Posts: 965
Joined: Sat Jun 07, 2008 5:58 am
Location: Industrial District

Re: [POWERSLAVE] "mouse look" not working

Post by Dynamo »

The lack of mouse aiming is known, but it will take some time to implement because the original game did not have any such system in place and coding it from scratch is not easy.

The game is playable if you play with autoaim for the time being. I realize it's impractical (I myself hate autoaim) but it is your best bet for now. It will hopefully be added at some point and all your grievances will be solved.
Marcelus
Posts: 254
Joined: Sat Jan 25, 2020 3:32 am
Location: Slovakia

Re: [POWERSLAVE] "mouse look" not working

Post by Marcelus »

Dynamo wrote:The lack of mouse aiming is known, but it will take some time to implement because the original game did not have any such system in place and coding it from scratch is not easy.

The game is playable if you play with autoaim for the time being. I realize it's impractical (I myself hate autoaim) but it is your best bet for now. It will hopefully be added at some point and all your grievances will be solved.
I also do not like autoaim :( Now has been released exhumed from the night dive on steam and gog . I'll play this later. Thank you for your response
Swordman
Posts: 43
Joined: Wed Mar 04, 2015 6:38 pm

Re: [POWERSLAVE] "mouse look" not working

Post by Swordman »

Marcelus wrote:
Dynamo wrote:The lack of mouse aiming is known, but it will take some time to implement because the original game did not have any such system in place and coding it from scratch is not easy.

The game is playable if you play with autoaim for the time being. I realize it's impractical (I myself hate autoaim) but it is your best bet for now. It will hopefully be added at some point and all your grievances will be solved.
I also do not like autoaim :( Now has been released exhumed from the night dive on steam and gog . I'll play this later. Thank you for your response
If you're desperate to play PCExhumed with mouselook, BuildGDX has it. I hope its implemented in Raze soon!
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 47988
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Re: [POWERSLAVE] "mouse look" not working

Post by Graf Zahl »

Swordman wrote: If you're desperate to play PCExhumed with mouselook, BuildGDX has it. I hope its implemented in Raze soon!

Good to know. This means there's a reference implementation and we won't have to invent it ourselves. ;)
Marcelus
Posts: 254
Joined: Sat Jan 25, 2020 3:32 am
Location: Slovakia

Re: [POWERSLAVE] "mouse look" not working

Post by Marcelus »

Swordman wrote:
Marcelus wrote:
Dynamo wrote:The lack of mouse aiming is known, but it will take some time to implement because the original game did not have any such system in place and coding it from scratch is not easy.

The game is playable if you play with autoaim for the time being. I realize it's impractical (I myself hate autoaim) but it is your best bet for now. It will hopefully be added at some point and all your grievances will be solved.
I also do not like autoaim :( Now has been released exhumed from the night dive on steam and gog . I'll play this later. Thank you for your response
If you're desperate to play PCExhumed with mouselook, BuildGDX has it. I hope its implemented in Raze soon!

yes I know but gdx version not run smooth how games via raze.

Return to “Bugs”