[SW] Twin Dragon is loaded randomly

Moderator: Raze Developers

Talon1024
 
 
Posts: 358
Joined: Mon Jun 27, 2016 7:26 pm
Github ID: Talon1024
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

[SW] Twin Dragon is loaded randomly

Post by Talon1024 »

I have Shadow Warrior Classic Complete on GOG.com, and the Linux installer puts the Twin Dragon files into the "dragon" subdirectory of the main game data directory. When I run Raze from the main game data directory, it sometimes loads Sw.grp from the "dragon" subdirectory, even if I don't want it to do so.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 47994
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Re: [SW] Twin Dragon is loaded randomly

Post by Graf Zahl »

Reminds me of this one: viewtopic.php?f=341&t=72115

These packages surely come without any consideration for how to set up their data.
I'm afraid, but I do not have a quick solution here, it may be best to move that folder elsewhere if it causes interference.
Talon1024
 
 
Posts: 358
Joined: Mon Jun 27, 2016 7:26 pm
Github ID: Talon1024
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: [SW] Twin Dragon is loaded randomly

Post by Talon1024 »

Hmm, this happens with Duke Nukem 3D Megaton Edition from Steam as well; The duke3d.grp inside the "classic" folder is randomly loaded instead of the one in the working directory.
User avatar
mjr4077au
Posts: 719
Joined: Sun Jun 16, 2019 9:17 pm
Discord: mjr4077au#1027
Github ID: mjr4077au
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support
Location: Gosford NSW, Australia

Re: [SW] Twin Dragon is loaded randomly

Post by mjr4077au »

Irrespective of it loading SW.grp fom the Twin Dragon folder, it is actually a problem as such? The only main issue I see here is content in Raze's directory should always override a search path, unless the search path is higher than Raze's path listing for $PROGDIR in your INI file.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
Posts: 47994
Joined: Sat Jul 19, 2003 10:19 am
Location: Germany

Re: [SW] Twin Dragon is loaded randomly

Post by Graf Zahl »

I've never had this happen when I was still using my GOG installation of SW.
Is this something exclusive to Linux?
I can't do anything here as I cannot reproduce this.
In any case, I'd strongly recommend not to run these games from those dirty installations - it's really better to copy the GRPs to some safer location because it massively reduces the risk of loading unwanted garbage content.

Return to “Bugs”