Page 1 of 1

Slade being a bitch again.

Posted: Mon Aug 28, 2017 10:41 pm
by Graaicko
Im fed up with slade, but I will not switch to another program while I'm almost done this wad. The problem at hand is I put made a animdef file and put it in my wad, but then I removed it because it had bad code in it. Now I cant even playtest my wad in doom builder because it says "Script error, "SE5.wad:ANIMDEFS" line 8:
Unknown texture PORTM2". This was a texture that was in the code for the animdef and whenever I add this texture to it and repeats the same error only saying that theres another unknown texture and this goes on after I added about 10 texture to try to not get this error. I removed the animdef from my wad so I have no idea why its still giving me this error..... so pissed.

Re: Slade being a bitch again.

Posted: Mon Aug 28, 2017 11:26 pm
by Hellser
Well, before you throw Slade out the window and throw a hissy fit. Take a moment and analyze the ANIMDEFS file. It's a plain text file according to ZDoom wiki and you should be able to read it. A lot of times, the cause for these sort of problems is human error.

Re: Slade being a bitch again.

Posted: Tue Aug 29, 2017 12:12 am
by Kappes Buur
Are you posting this just to vent or do you want some help?
If the latter, more info would be advisable.

Which version of Slade3 are you using?
Did you have the map open in both, Slade3 and GZDB-BF (GZDB, DB2), at the same time and saved out of order?
Uploading the map for perusal would be best. etc.

Re: Slade being a bitch again.

Posted: Tue Aug 29, 2017 1:56 am
by Graaicko
Thats the thing Hellser, there was no animdef file in the wad, I deleted it after it was giving me those errors. After deleting the animdef it would still give me these errors. Its like the animdef has false texture data in it in the wad and it was permanently stuck in the wad regardless of it not being there. I had to import 89 addition textures to make it work, then I deleted the textures and now it works. Thanks for the help though. Damn this is tedious.

Re: Slade being a bitch again.

Posted: Fri Sep 01, 2017 1:05 pm
by Amuscaria
What's your wad file called? Doom builder saves a profile for every wad it edits as a .dbs, as youwadfile.dbs (where "youwadfile" is the name of the wad). If you've changed something about the wad that doesn't match the config, it can give errors and won't let you open it. For example, if you change the location of the resource files. Try deleting the .dbs file associated with your file and open the wad again in Doombuilder.

Re: Slade being a bitch again.

Posted: Fri Sep 01, 2017 1:51 pm
by Graaicko
SE5.wad. I fixed it though.