Ultimate Doom Builder

Any utility that assists in the creation of mods, assets, etc, go here. For example: Ultimate Doom Builder 2, Slade, WadSmoosh, etc.
Forum rules
The Projects forums are ONLY for YOUR PROJECTS! If you are asking questions about a project, either find that project's thread, or start a thread in the General section instead.

Got a cool project idea but nothing else? Put it in the project ideas thread instead!

Projects for any Doom-based engine (especially 3DGE) are perfectly acceptable here too.

Please read the full rules for more details.

Re: Ultimate Doom Builder

Postby Enjay » Sat Jan 22, 2022 11:13 am

Fantastic! It worked. Thank you very much.
User avatar
Enjay
Everyone is a moon, and has a dark side which he never shows to anybody. Twain
 
 
 
Joined: 15 Jul 2003
Location: Scotland

Re: Ultimate Doom Builder

Postby Kappes Buur » Sun Jan 23, 2022 8:52 pm

Sorry for being dense, but how do I use the UDBscript to construct a polyobject door?
I construced the linedefs and ran the script, yet nothing happens.

Spoiler:


How can I invoke the script when the mouse cursor is hovering over Run to execute
the script but really should be at the linedef?
User avatar
Kappes Buur
 
 
 
Joined: 17 Jul 2003
Location: British Columbia, Canada

Re: Ultimate Doom Builder

Postby boris » Mon Jan 24, 2022 12:52 am

You have to bind a key to run scripts. This is explained in the documentation: https://biwa.github.io/udbscript-docs/gettingstarted/
boris
I post less than Manc and Hobo
 
Joined: 15 Jul 2003

Re: Ultimate Doom Builder

Postby Kinsie » Mon Jan 24, 2022 10:02 am

Seem to be getting a thing lately where the keybinding thing is reading the Alt key as pressing both Alt and Menu at the same time, causing some of my keybinds (Ctrl+Alt+A for example) to not function. Doesn't seem to be affecting any of my other programs. Any ideas?
User avatar
Kinsie
Dog Days
 
Joined: 22 Oct 2004
Location: MAP33
Discord: Find Me...
Twitch ID: thekinsie

Re: Ultimate Doom Builder

Postby Kappes Buur » Mon Jan 24, 2022 12:57 pm

boris wrote:You have to bind a key to run scripts. This is explained in the documentation: https://biwa.github.io/udbscript-docs/gettingstarted/


Thanks, Ctrl+R worked.

That the start and anchor spots were superimposed threw me a bit of a loop, until I figured it out :D
User avatar
Kappes Buur
 
 
 
Joined: 17 Jul 2003
Location: British Columbia, Canada

Re: Ultimate Doom Builder

Postby boris » Mon Jan 24, 2022 12:57 pm

What is "Menu"? Stuff like Ctrl+Alt+A works fine for me.
boris
I post less than Manc and Hobo
 
Joined: 15 Jul 2003

Re: Ultimate Doom Builder

Postby Kappes Buur » Mon Jan 24, 2022 12:59 pm

Kinsie wrote:Seem to be getting a thing lately where the keybinding thing is reading the Alt key as pressing both Alt and Menu at the same time, causing some of my keybinds (Ctrl+Alt+A for example) to not function. Doesn't seem to be affecting any of my other programs. Any ideas?


What keybindings are set in Preferences - Control?

If you have not set too many custom keybindings, maybe rename the config file and let UDB generate a new one. You will have to redo the mapping configuration(s), though.
User avatar
Kappes Buur
 
 
 
Joined: 17 Jul 2003
Location: British Columbia, Canada

Re: Ultimate Doom Builder

Postby Kinsie » Mon Jan 24, 2022 8:33 pm

boris wrote:What is "Menu"?

Image

I have no idea why pressing Alt also reads as pressing this. I cleaned up my keyboard to no avail.
EDIT: This also happens when using the Windows 10 on-screen keyboard, so it's probably not the keyboard hardware itself.
EDIT 2: I asked Shadsy to take a look, and he says it's Alt+Menu for him too. Weird.

Kappes Buur wrote:If you have not set too many custom keybindings, maybe rename the config file and let UDB generate a new one. You will have to redo the mapping configuration(s), though.
This sadly doesn't seem to fix the problem.
User avatar
Kinsie
Dog Days
 
Joined: 22 Oct 2004
Location: MAP33
Discord: Find Me...
Twitch ID: thekinsie

Re: Ultimate Doom Builder

Postby boris » Mon Jan 24, 2022 11:50 pm

I don't know, pressing the context menu key doesn't do anything for me in UDB. What happens when you press it? I can even press the context menu key, and all hotkeys (in combination wit Alt and/or Ctrl) work.
boris
I post less than Manc and Hobo
 
Joined: 15 Jul 2003

Re: Ultimate Doom Builder

Postby Kinsie » Tue Jan 25, 2022 12:44 am

boris wrote:I don't know, pressing the context menu key doesn't do anything for me in UDB. What happens when you press it?

Pressing it binds the key to "Apps", which I'm told is an alternate name for the context menu key.

EDIT: Here's a video showing you what I mean.
User avatar
Kinsie
Dog Days
 
Joined: 22 Oct 2004
Location: MAP33
Discord: Find Me...
Twitch ID: thekinsie

Re: Ultimate Doom Builder

Postby Kappes Buur » Tue Jan 25, 2022 12:28 pm

For me it works the same as boris mentioned.
Binding the Context key alone shows Apps.
Binding the Alt key alone shows Alt+Menu.

None of those interfere with bindings which use those keys in combination with other keys.

Maybe use something like http://www.tastaturtester.de to check out the keystrokes.
Since this problem happened more or less suddenly, it could be perhaps a wiring problem
with the keyboard cable. If you have access to another keyboard, try that on your computer.
User avatar
Kappes Buur
 
 
 
Joined: 17 Jul 2003
Location: British Columbia, Canada

Re: Ultimate Doom Builder

Postby boris » Tue Jan 25, 2022 1:06 pm

OK, so in WinForms terms "Menu" is the Alt key. And pressing just the Alt key returns a combined value of "the modifier key Alt is pressed" and "the key Alt is pressed", that's why UDB shows both. Just don't bind anything to only the Alt key. Also this isn't anything new, DB2 shows the same bahvior.
boris
I post less than Manc and Hobo
 
Joined: 15 Jul 2003

Re: Ultimate Doom Builder

Postby Kinsie » Tue Jan 25, 2022 8:58 pm

Huh, weird. I have bindings to CTRL+ALT+A, for example, that have worked fine in the past. Very strange...

EDIT: And now they're working again today. What?
User avatar
Kinsie
Dog Days
 
Joined: 22 Oct 2004
Location: MAP33
Discord: Find Me...
Twitch ID: thekinsie

Re: Ultimate Doom Builder

Postby Tormentor667 » Sat Feb 05, 2022 3:30 pm

Found a weird bug:

1st edit a line, apply the special 80 (Script Execute), check the "String" checkbox, give the field "Script Name" a string, then hit okay
2nd make sure that no line is selected
3rd select a line without a special
4th select the line from step 1 with the special 80
5th edit both lines at the same time, no need to change anything though, just hit "Ok"
6th edit the special 80 line from step 1 again, the "String" checkbox is unchecked and the "Script Name" is empty / displays "0"

Noticed this when editing several lines including special lines with string scripts when I just wanted to make many of them sound blocking or invisible on the automap. Each time, the named script got removed from the special line.
User avatar
Tormentor667
needs more detail
 
Joined: 16 Jul 2003
Location: Germany

Re: Ultimate Doom Builder

Postby boris » Sat Feb 05, 2022 3:52 pm

It's a known bug: https://github.com/jewalky/UltimateDoom ... issues/380

The code involved is a complete clusterfuck and nobody wants to touch it.
boris
I post less than Manc and Hobo
 
Joined: 15 Jul 2003

PreviousNext

Return to Creation, Conversion, and Editing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests