Page 15 of 46

Re: Ultimate Doom Builder

PostPosted: Fri Mar 20, 2020 2:19 pm
by Tormentor667
Ozymandias81 wrote:You need to edit each map separately, it works if you open said map, CTRL-F on TEXTMAP lump and then replace... After that save the lump, then save the map and do the same to others. Doesn't seem to work differently sadly, since your request would be cool and rapid to do these things.

The problem is: We have currently a total of 40 maps, and 84 hires textures to be replaced. It's simple math: 3280 actions to replace all textures on all maps. This would be a terrible tedious work, that just makes no sense to do this manually, even if it is just "each map for each texture type".

@UDBuilder developers - Any chance to get some kind of a automation here? Search and replace across several wads and maps?

Re: Ultimate Doom Builder

PostPosted: Fri Mar 20, 2020 2:31 pm
by boris
This is such a highly specific feature that it's simply not worth the development time. Especially since you could simple write a tiny shell script that extract the TEXTMAP lump from the WAD, replaces all occurences of the texture names, and put it back in the WAD.

Re: Ultimate Doom Builder

PostPosted: Fri Mar 20, 2020 5:15 pm
by Tormentor667
Well, I would like to but I simply miss the skill to do that :)

Re: Ultimate Doom Builder

PostPosted: Sat Mar 21, 2020 6:32 am
by Tormentor667
Tormentor667 wrote:Well, I would like to but I simply miss the skill to do that :)


*UPDATE*
One of our teammates was able to write something fitting, so thanks for the hints about how to do it.

Re: Ultimate Doom Builder

PostPosted: Sat Mar 21, 2020 6:35 am
by Tormentor667
Crash when working on map geometry
For the INTERMAP in Blade of Agony we currently suffer a very strange issue. The INTERMAP crashes in UDB as soon as you draw or change geometry. I attached the crash log and the relevant map can be found here. We have no idea since when this is happening and also no idea what's causing this.

Map: https://github.com/Realm667/WolfenDoom/ ... TERMAP.wad
Report:
GZCrash.txt

Re: Ultimate Doom Builder

PostPosted: Sat Mar 21, 2020 7:25 am
by boris
Can't reproduce, works fine for me. Looks like something goes wrong when it tries to do something with the things in the map. As a test you could try to delete them all and then see if it still crashes. What version of gzdoom.pk3 are you loading with the map? Does it happen if you only load the map without any resources?

Re: Ultimate Doom Builder

PostPosted: Sat Mar 21, 2020 10:53 am
by Tormentor667
Thanks for the reply, I tried loading it with only the configuration resources (GZDoom.pk3/Doom2.wad)
Spoiler:

and also tried loading it with no resources at all (plain map data)
Spoiler:

Both errors happened when moving a vertice.

Re: Ultimate Doom Builder

PostPosted: Sat Mar 21, 2020 2:33 pm
by simc
r3373
If there's a 2s line with the same sector number on both of it's sides, pointing the sector ceiling or floor in visual mode and moving the cursor makes the highlighting flickering.

At some point the sector is highlighted, but when the cursor is moved a bit the highlighting disappears and UDB shows the "visual mode" text below the edit area. When the cursor is moved a bit again the highlighting returns and the sector info is shown again. Test wad for Doom2 (Boom) included.

Re: Ultimate Doom Builder

PostPosted: Sat Mar 21, 2020 2:47 pm
by boris
Can't reproduce. Can you record a video of it?

Re: Ultimate Doom Builder

PostPosted: Sat Mar 21, 2020 3:45 pm
by simc
https://i.imgur.com/uOe4uXF.gif

I now notice it does happen only with the UDB 32-bit version. Not with the 64-bit. Sorry for missing this.

Re: Ultimate Doom Builder

PostPosted: Sat Mar 21, 2020 3:53 pm
by boris
OK, I can reproduce it with the 32 bit version. Really bizarre. Unfortunately it doesn't happen in the debug version.

Re: Ultimate Doom Builder

PostPosted: Mon Mar 23, 2020 11:07 am
by Enjay
Editing question:

Is there a way to force vertices to end up on the grid when copying/pasting/rotating etc in UDMF mode?

For example, if I have a square crate and I want to rotate it through some arbitrary angle, is there a way that I can guarantee all vertices end up on whole-number coordinates rather than fractional ones? I know that doing this might mean sides that are not perfectly the original length and not perfectly at right angles to each other, but sometimes it would be useful (at other times, the precision of fractional coordinates is, of course, also very useful).

I have "snap to grid" active so I wondered if, after rotating, if I then selected all of the vertices in the object, the individual vertices might snap to whole number coordinates but they maintain their relative positions (even though their overall movement is "snapping" by whatever the grid size is). Again, this is mostly useful but sometimes I just want everything to land bang on a whole number grid coordinate.

So, can this be done of do I have to manually move each vertex after I have rotated something? It seems like something that might exists and I'm just not seeing the option.

Thanks.

Re: Ultimate Doom Builder

PostPosted: Mon Mar 23, 2020 12:00 pm
by boris
Uncheck the "high precision positioning" checkbox in the "edit selection" docker.

Re: Ultimate Doom Builder

PostPosted: Mon Mar 23, 2020 12:24 pm
by Enjay
Aha! there it is. Thank you.

Re: Ultimate Doom Builder

PostPosted: Fri Mar 27, 2020 11:46 am
by VGA
Is there a way to prevent the dynamic light from an item bleeding through a wall? Is there a special linedef that can block all lights or ... is there a way to set a specific item to not have any lighting or to scale its lighting down? (Without creating a new class or affecting other items of the same type.)