Ultimate Doom Builder

Any utility that assists in the creation of mods, assets, etc, go here.
Forum rules
The Projects forums are ONLY for YOUR PROJECTS! If you are asking questions about a project, either find that project's thread, or start a thread in the General section instead.

Got a cool project idea but nothing else? Put it in the project ideas thread instead!

Projects for any Doom-based engine (especially 3DGE) are perfectly acceptable here too.

Please read the full rules for more details.

Re: Ultimate Doom Builder

Postby Tormentor667 » Mon Dec 30, 2019 2:49 pm

Good work Watson :) ...and excuses for the riddle, I forgot that there is a redundant part of the map that I didn’t delete before.
User avatar
Tormentor667
needs more detail
 
Joined: 16 Jul 2003
Location: Germany

Re: Ultimate Doom Builder

Postby axredneck » Mon Dec 30, 2019 3:57 pm

Tormentor667 wrote:...

Commander Keen 3D ?
User avatar
axredneck
excuse me for my bad English
 
Joined: 11 Dec 2017
Location: Russia
Github ID: axredneck
Operating System: Other Linux 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: Ultimate Doom Builder

Postby NaturalTvventy » Mon Dec 30, 2019 9:24 pm

Wow, this is awesome. Thank you so much for doing this. I recently got a new computer and GZDoomBuilder wouldn't work on it. This one does! I'm no longer stuck dealing with the old Doom Builder. You are my hero.
NaturalTvventy
 
Joined: 22 May 2010

Re: Ultimate Doom Builder

Postby necros » Mon Dec 30, 2019 10:29 pm

hi there, I hope this is the correct place to ask questions...

In GZDoomBuilder, in the script editor, there was a side panel that let you look at all the text files in the wad you had open, so if you had a decorate file and a sndinfo, for example, you could open them up.

This seems missing in UDB? There's still a decorate file open in the wad I had been editing in GZDB, but I see no way of opening the other text files? Is there a hotkey I'm missing?
necros
 
Joined: 31 Dec 2019
Github ID: necros0

Re: Ultimate Doom Builder

Postby ZZYZX » Tue Dec 31, 2019 5:49 am

This functionality has been dropped. Forever. Due to causing numerous issues while trying to support it, and being massively incomplete (only MaxED was interested in finishing this 4 years ago).
Sorry. Please use SLADE to edit resources. Also, it's a good idea to keep your resources inside a directory during development (same structure as PK3)

"still open" is a bug :roll: should not be open
User avatar
ZZYZX
le chat du rabbin
 
 
 
Joined: 14 Oct 2012
Location: Ukraine
Discord: ZZYZX#1394
Github ID: jewalky

Re: Ultimate Doom Builder

Postby Tormentor667 » Tue Dec 31, 2019 8:44 am

ZZYZX wrote:Will fix!

Just updated to R3317, the bug is still existant - just as a small info
User avatar
Tormentor667
needs more detail
 
Joined: 16 Jul 2003
Location: Germany

Re: Ultimate Doom Builder

Postby ZZYZX » Tue Dec 31, 2019 9:38 am

Tormentor667 wrote:
ZZYZX wrote:Will fix!

Just updated to R3317, the bug is still existant - just as a small info

Not as in "right now" but in few days... Today I worked mostly on the script editor and sprite loading from PK3s. Which I should say is finally fixed. (this error)

For instant fix for now, try moving the wall's offset one pixel left or right (of the middle linedef in the corner)
Image
User avatar
ZZYZX
le chat du rabbin
 
 
 
Joined: 14 Oct 2012
Location: Ukraine
Discord: ZZYZX#1394
Github ID: jewalky

Re: Ultimate Doom Builder

Postby necros » Tue Dec 31, 2019 1:08 pm

ZZYZX wrote:This functionality has been dropped. Forever. Due to causing numerous issues while trying to support it, and being massively incomplete (only MaxED was interested in finishing this 4 years ago).
Sorry. Please use SLADE to edit resources. Also, it's a good idea to keep your resources inside a directory during development (same structure as PK3)

"still open" is a bug :roll: should not be open


Cool, thanks for confirming! Thanks for continuing support on this great editor!
necros
 
Joined: 31 Dec 2019
Github ID: necros0

Re: Ultimate Doom Builder

Postby Stormwalker » Tue Dec 31, 2019 4:16 pm

Quick question: What does "Better Linux compatibility" mean? The OP says it requires Windows as well as Microsoft .Net framework. Do you mean that it runs better in WINE? Just curious.
User avatar
Stormwalker
 
Joined: 06 Sep 2011

Re: Ultimate Doom Builder

Postby ZZYZX » Tue Dec 31, 2019 4:18 pm

Stormwalker wrote:Do you mean that it runs better in WINE?

Yes. Due to using OpenGL, it does not anymore require weird winetricks hacks to make 2D/3D mode work.
Pretty much the only non-crossplatform requirement left is .NET 4.7.x, which is way easier to get working compared to D3D9.
User avatar
ZZYZX
le chat du rabbin
 
 
 
Joined: 14 Oct 2012
Location: Ukraine
Discord: ZZYZX#1394
Github ID: jewalky

Re: Ultimate Doom Builder

Postby Stormwalker » Tue Dec 31, 2019 4:34 pm

ZZYZX wrote:Yes. Due to using OpenGL, it does not anymore require weird winetricks hacks to make 2D/3D mode work.
Pretty much the only non-crossplatform requirement left is .NET 4.7.x, which is way easier to get working compared to D3D9.


Very cool, thanks for the info!
User avatar
Stormwalker
 
Joined: 06 Sep 2011

Re: Ultimate Doom Builder

Postby axredneck » Tue Dec 31, 2019 5:52 pm

Stormwalker wrote:Quick question: What does "Better Linux compatibility" mean? The OP says it requires Windows as well as Microsoft .Net framework. Do you mean that it runs better in WINE? Just curious.

Works for me with Wine+Mono
User avatar
axredneck
excuse me for my bad English
 
Joined: 11 Dec 2017
Location: Russia
Github ID: axredneck
Operating System: Other Linux 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: Ultimate Doom Builder

Postby Kappes Buur » Wed Jan 01, 2020 6:14 am

Tormentor667 wrote:I am running into a strange problem. "Autoalign" in visual mode doesn't work with the attached texture in the attacked map, but it works with other textures, so I guess it's not a problem of the geometry or sectors.


Well, I don't know, but to me it looks like that there is something wrong with the texture itself.
Maybe something with offsets?

When I use a different texture, then the auto-align feature (Ctrl+A) works perfectly, as you mentioned.

User avatar
Kappes Buur
 
 
 
Joined: 17 Jul 2003
Location: British Columbia, Canada

Re: Ultimate Doom Builder

Postby ZZYZX » Wed Jan 01, 2020 6:34 am

It's not a problem with the texture. I wrote above what's the issue — it's because border of the texture matches one of the line's vertices (two lines are aligned, all other lines aren't)
Probably when you use a different texture it's no longer aligned (different size from 64x64 or 128x128)
User avatar
ZZYZX
le chat du rabbin
 
 
 
Joined: 14 Oct 2012
Location: Ukraine
Discord: ZZYZX#1394
Github ID: jewalky

Re: Ultimate Doom Builder

Postby Kappes Buur » Wed Jan 01, 2020 7:02 am

ZZYZX wrote:It's not a problem with the texture ...


The thing is though, that the included texture is 128x768.
Would that not make a difference?
User avatar
Kappes Buur
 
 
 
Joined: 17 Jul 2003
Location: British Columbia, Canada

PreviousNext

Return to Editors / Asset Manipulation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests