GZDB plugin: 3D floor mode

Any utility that assists in the creation of mods, assets, etc, go here.
Forum rules
The Projects forums are ONLY for YOUR PROJECTS! If you are asking questions about a project, either find that project's thread, or start a thread in the General section instead.

Got a cool project idea but nothing else? Put it in the project ideas thread instead!

Projects for any Doom-based engine (especially 3DGE) are perfectly acceptable here too.

Please read the full rules for more details.

Re: GZDB plugin: 3D floor mode

Postby boris » Mon Aug 10, 2015 12:57 pm

Left clicking should place them (at least it does for me).
boris
I post less than Manc and Hobo
 
Joined: 15 Jul 2003

Re: GZDB plugin: 3D floor mode

Postby Kappes Buur » Mon Aug 10, 2015 3:18 pm

I tried all kinds of key-, mouse- or key/mouse combinations, nothing will work. :cry:
User avatar
Kappes Buur
 
 
 
Joined: 17 Jul 2003
Location: British Columbia, Canada

Re: GZDB plugin: 3D floor mode

Postby boris » Tue Aug 11, 2015 11:45 am

Go to preferences -> controls and search for "draw slope veretex" (yes, it's a typo in the plugin) and make sure you've bound it to your mouse button.
boris
I post less than Manc and Hobo
 
Joined: 15 Jul 2003

Re: GZDB plugin: 3D floor mode

Postby Kappes Buur » Tue Aug 11, 2015 3:08 pm

I bound the actions to left and right mouse buttons.
Works now :thumb:
User avatar
Kappes Buur
 
 
 
Joined: 17 Jul 2003
Location: British Columbia, Canada

Re: GZDB plugin: 3D floor mode

Postby enderkevin13 » Fri Aug 14, 2015 3:59 pm

"ThreeDFloor.dll"

Giggity.
User avatar
enderkevin13
Official abbadon of ZDoom
Banned User
 
Joined: 07 Jul 2015
Location: :noiƚɒɔo⅃

Re: GZDB plugin: 3D floor mode

Postby Matthewdoomer » Sun Aug 16, 2015 6:39 pm

This shit is BADASS. I wanna kiss you but I wrote a Pros/Cons list on why that would be a bad idea. Here are the reasons I can't kiss you!

1.) I am straight
I prefer women, it's just in my nature! I can't help it. If I could be gay I would just to kiss you.
2.) My Girlfriend Would Be Pissed
Haha, just kidding. I'm single at the moment!
3.) I'm watching a movie right now
At the moment, I am watching Goodfellas. Whenever I'm watching Goodfellas, no kisses! Not even Michelle Phillips!
4.) I live in Georgia, you don't
This one explains itself! I'm sure you live somewhere far away from me, and I'm not buying a flight ticket just to kiss someone! (unless it was Michelle Phillips)
User avatar
Matthewdoomer
 
Joined: 20 Jul 2013

Re: GZDB plugin: 3D floor mode

Postby abbuw » Sat Aug 22, 2015 10:56 am

The latest version of this plugin spat out over a million sectors near the 0,0 coordinates of a map I was working on. Unfortunately, I couldn't save the bugged map because it'd use up all of my system's resources when saving. Any idea on what could have caused that?
User avatar
abbuw
Contact your poison control center.
 
Joined: 12 Jun 2012
Location: South Lake Hills

Re: GZDB plugin: 3D floor mode

Postby boris » Sat Aug 22, 2015 11:44 am

It should create exactly one sector without lines. For some reason GZDB still selects it when you select anything around the 0, 0 coordinates.
boris
I post less than Manc and Hobo
 
Joined: 15 Jul 2003

Re: GZDB plugin: 3D floor mode

Postby Kappes Buur » Sat Aug 22, 2015 2:08 pm

abbuw wrote:The latest version of this plugin spat out over a million sectors near the 0,0 coordinates of a map I was working on. Unfortunately, I couldn't save the bugged map because it'd use up all of my system's resources when saving. Any idea on what could have caused that?


Could you do the same steps again as you did before and, since you cannot save the map, upload a screenshot?

If there is such a potential problem it would be good to know beforehand.
User avatar
Kappes Buur
 
 
 
Joined: 17 Jul 2003
Location: British Columbia, Canada

Re: GZDB plugin: 3D floor mode

Postby abbuw » Sat Aug 22, 2015 9:55 pm

Kappes Buur wrote:
Could you do the same steps again as you did before and, since you cannot save the map, upload a screenshot?

If there is such a potential problem it would be good to know beforehand.


I really don't know what I did, I do remember moving some of the dummy sectors the 3D floor plugin made, but that's about it. I can't take a screenshot because I closed GZDoom Builder so I could work on my map.
User avatar
abbuw
Contact your poison control center.
 
Joined: 12 Jun 2012
Location: South Lake Hills

Re: GZDB plugin: 3D floor mode

Postby Jaxxoon R » Sun Sep 06, 2015 5:40 pm

As of [r2394], GZDoom Builder chokes on this plugin and quits with this message:

Code: Select allExpand view
Could not load type 'CodeImp.DoomBuilder.BuilderModes.Association' from assembly 'ThreeDFloorMode, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null' due to value type mismatch.
   at System.Reflection.Assembly._GetExportedTypes()
   at System.Reflection.Assembly.GetExportedTypes()
   at CodeImp.DoomBuilder.Plugins.Plugin.FindClasses(Type t)
   at CodeImp.DoomBuilder.Plugins.Plugin.FindSingleClass(Type t)
   at CodeImp.DoomBuilder.Plugins.Plugin..ctor(String filename)
   at CodeImp.DoomBuilder.Plugins.PluginManager.LoadAllPlugins()
   at CodeImp.DoomBuilder.General.Main(String[] args


MaxED has not yet stated if this is an issue with the editor or not, but I have a feeling it might be caused by the update changing around some things the plugin itself relied upon. I figure that if its not the plugin's fault than this can be simply ignored, but having to work with 3D floors the old fashioned way is not something I want to deal with.
User avatar
Jaxxoon R
 
Joined: 05 May 2014

Re: GZDB plugin: 3D floor mode

Postby MaxED » Mon Sep 07, 2015 1:46 am

The crash happens because I've changed Association type form struct to class (because having a struct with a class (tags) as it's field was not a sound design solution anyway, and there was no bulletproof way to initialize it as a struct before use).
Simply recompiling the plugin should potentially fix the issue (and if it won't, make sure that all Association instances you are using are initialized before use).
User avatar
MaxED
 
Joined: 28 Feb 2012

Re: GZDB plugin: 3D floor mode

Postby boris » Mon Sep 07, 2015 8:44 am

That would explain why it didn't happend when I compiled it myself. Here's the recompiled version: https://github.com/biwa/3dfloormode/rel ... 0.1.1a.zip
boris
I post less than Manc and Hobo
 
Joined: 15 Jul 2003

Re: GZDB plugin: 3D floor mode

Postby boris » Sun Sep 27, 2015 8:19 am

Here's a release of the unified slopes branch. With the unified slopes a slope can be assigned to both ceiling and floor of sectors. Small video demonstration:



Download: https://github.com/biwa/3dfloormode/rel ... 1a-unified

Note: the weird behavior that lots of sectors are created while the plugin is installed is not fixed in this version.
boris
I post less than Manc and Hobo
 
Joined: 15 Jul 2003

Re: GZDB plugin: 3D floor mode

Postby Tormentor667 » Sun Sep 27, 2015 10:28 am

This is impressive! Keep it up boris
User avatar
Tormentor667
needs more detail
 
Joined: 16 Jul 2003
Location: Germany

PreviousNext

Return to Editors / Asset Manipulation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests