Page 177 of 184

Re: SLADE Discussion - Latest: v3.1.2 Beta 5 (11/Sep/2017)

PostPosted: Tue Apr 10, 2018 9:51 am
by mty
Also the text editor behaves a bit strange to me.

When you edit a file in the right pane and edit it, everything behaves as expected. But when you open a text file with a double click, CTRL+S doesnt work, and you are not warned about unsaved changes + CTRL+W closes the whole PK3, instead of just the text file. Is this intended?


Re: SLADE Discussion - Latest: v3.1.2 Beta 5 (11/Sep/2017)

PostPosted: Tue Apr 10, 2018 10:53 am
by Gez
You can't close a text entry, the entry content panel is always there. What you can do is click on another entry to change it.

Re: SLADE Discussion - Latest: v3.1.2 Beta 5 (11/Sep/2017)

PostPosted: Tue Apr 10, 2018 6:07 pm
by sirjuddington
Yeah that issue was already reported here: https://github.com/sirjuddington/SLADE/issues/549. It's not really a bug since Ctrl+S is 'Save Archive'. Making it behave differently if an entry tab is open would make things inconsistent in that regard, though it is pretty un-intuitive I agree.

Re: SLADE Discussion - Latest: v3.1.2 Beta 5 (11/Sep/2017)

PostPosted: Wed Apr 11, 2018 12:07 am
by mty
Yeah i thought so, didn't find that issue, sorry for double reporting.

I hope I'm not going on your nerves too much with all my recent activities (I'm matthiasmendler on github) xD I just got a daughter and so I'm on holidays at home, using my free time to edit doom, and now also going through slade's code.

Thanks again.

Re: SLADE Discussion - Latest: v3.1.2 Beta 5 (11/Sep/2017)

PostPosted: Thu Apr 12, 2018 6:11 am
by sirjuddington
mty wrote:Yeah i thought so, didn't find that issue, sorry for double reporting.

I hope I'm not going on your nerves too much with all my recent activities (I'm matthiasmendler on github) xD I just got a daughter and so I'm on holidays at home, using my free time to edit doom, and now also going through slade's code.

Thanks again.

Not at all, feel free to submit pull requests for things you add/fix too.

Re: SLADE Discussion - Latest: v3.1.2 Beta 5 (11/Sep/2017)

PostPosted: Fri Apr 27, 2018 9:51 am
by Void Weaver
Just a few questions about SLADE Run Configuration Setup parameters. I use the next line:
Code: Select allExpand view
-iwad "C:\Games\Doom\DOOM2.wad" -file %r %a +map MAP20 -skill 5 +sv_cheats 1 +notarget +buddha +noclip +give all +give megasphere +chase 1
but are some parameters seems doesn't work or are work not as intended:

1) +map MAP20 - doesn't work
2) +give all - gives all exclude weapons
3) +chase - doesn't work, like as other command variations (+chase 1, +chasecam, +chasemode, +chaseon)

So, what I doing wrong and how to enable this commands?
Btw, is have somewhere a complete list of eligible parameters for SLADE command line?

SLADE version 3.1.1.5

P. S. And I know about autoexec command-key binding, but I need a some quick presets for testing.

Re: SLADE Discussion - Latest: v3.1.2 Beta 5 (11/Sep/2017)

PostPosted: Fri Apr 27, 2018 10:05 am
by _mental_
IIRC give all CCMD has some quirks when used from command line.
At the moment chase cannot be used from command line because technically game isn't in playing state yet.
So, those aren't problems of SLADE but map apparently should work.

Re: SLADE Discussion - Latest: v3.1.2 Beta 5 (11/Sep/2017)

PostPosted: Fri Apr 27, 2018 10:13 am
by Void Weaver
Oh. Thank you for explanations, but the map warping still not work, in my case at least.

Re: SLADE Discussion - Latest: v3.1.2 Beta 5 (11/Sep/2017)

PostPosted: Sun Apr 29, 2018 6:48 pm
by Tera
I've been having a problem with Slade 3 where there is no UI. Tried too look for a solution for a while now, and haven't come across anything to solve this. I'm not exactly sure what caused this.

Re: SLADE Discussion - Latest: v3.1.2 Beta 5 (11/Sep/2017)

PostPosted: Sun Apr 29, 2018 11:52 pm
by Kappes Buur
  • Have you been using Slade3 before and this started happening recently ?
  • Is this a new installation of Slade3 ?
    If it is, did you install the Microsoft Visual C++ 2015 Runtime ?

Re: SLADE Discussion - Latest: v3.1.2 Beta 5 (11/Sep/2017)

PostPosted: Mon Apr 30, 2018 6:53 am
by Gez
Kappes Buur wrote:
  • Have you been using Slade3 before and this started happening recently ?
  • Is this a new installation of Slade3 ?
    If it is, did you install the Microsoft Visual C++ 2015 Runtime ?


You can forget about the runtime, if it was the issue, SLADE wouldn't start at all.

My recommendation would be to make sure the slade pk3 is up to date (i.e. you didn't update SLADE by just installing the new exe without changing the older files) and to erase (or move away to a different directory for backup) the slade configuration file that should be, on Windows systems, in %APPDATA%\SLADE3\.

Re: SLADE Discussion - Latest: v3.1.2 Beta 5 (11/Sep/2017)

PostPosted: Mon Apr 30, 2018 4:44 pm
by Tera
Wish I knew this way earlier.
Deleting the configuration file worked and now I can be able to go back to modding again.
Thanks for the help.

Re: SLADE Discussion - Latest: v3.1.2 Beta 5 (11/Sep/2017)

PostPosted: Mon Apr 30, 2018 7:38 pm
by DoomKrakken
Mty, how did you get the fully dark theme on SLADE3?

Re: SLADE Discussion - Latest: v3.1.2 Beta 5 (11/Sep/2017)

PostPosted: Thu May 10, 2018 12:30 am
by Skwirl
Do I report issues here?

If so, what will you need? Here's the link describing some of my situation...

tl;dr - trying to compile Slade to run on my Linux distro, because the one I have isn't debian-based; picked a different wx-config, causing a name conflict.

viewtopic.php?f=4&t=60535

Re: SLADE Discussion - Latest: v3.1.2 Beta 5 (11/Sep/2017)

PostPosted: Thu May 10, 2018 2:01 am
by Gez
DoomKrakken wrote:Mty, how did you get the fully dark theme on SLADE3?

Change your OS' own theme.

If you don't know how to do that, make a web search for "dark theme" with your OS or desktop manager's name (Windows 7, 8, 10; OSX; KDE; GNOME; whatever).