Screenwipe doesn't trigger traveling between maps in Strife

Is there something that doesn't work right in the latest GZDoom? Post about it here.

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Please construct and post a simple demo whenever possible for all bug reports. Please provide links to everything.

If you can include a wad demonstrating the problem, please do so. Bug reports that include fully-constructed demos have a much better chance of being investigated in a timely manner than those that don't.

Please make a new topic for every bug. Don't combine multiple bugs into a single topic. Thanks!

Screenwipe doesn't trigger traveling between maps in Strife

Postby KynikossDragonn » Mon Dec 21, 2020 9:07 pm

I don't know if this was ever reported, but I noticed Screenwipe isn't used when traveling between maps in Strife.

Starting a new game, or loading a save game will trigger whatever screenwipe you set in the options, but moving between levels will never trigger it.

I apologize if this was ever reported in the past, but I don't know if it was or not. I'd like to have the crossfade screenwipe between levels like it happens in vanilla Strife, so I'm curious why I can't get any screenwipes going from map to map. Has this always been broken?
User avatar
KynikossDragonn
『霧雨魔理沙のペットドラゴン』
 
Joined: 12 Dec 2020
Location: Independence, KS, USA
Twitch ID: kynikossdragonn
Github ID: KynikossDragonn
Operating System: Other Linux 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: Intel (Modern GZDoom)

Re: Screenwipe doesn't trigger traveling between maps in Str

Postby Marisa Kirisame » Tue Dec 22, 2020 1:23 am

screenwipes invariably never happen within hubs, which would be expected hexen behavior, but not in strife.

This might need a mapinfo flag or something.
User avatar
Marisa Kirisame
ZScript Crimester
 
 
 
Joined: 08 Feb 2008
Location: Vigo, Galicia
Discord: 霧雨魔理沙#1666
Twitch ID: MarisaDOOM
Github ID: OrdinaryMagician
Operating System: Other Linux 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: Screenwipe doesn't trigger traveling between maps in Str

Postby InsanityBringer » Tue Dec 22, 2020 11:20 am

I noticed this while putting together the Evil Unleashed demo, and I wished there was an option to add wipes as I'm ultimately planning on using the hub just for a highly scripted intermission screen.
User avatar
InsanityBringer
 
Joined: 05 Jul 2007
Location: opening the forbidden box
Discord: InsanityBringer#9908


Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests