[4.5pre devbuilds] Nvidia Quadro and gl_no_skyclear

Is there something that doesn't work right in the latest GZDoom? Post about it here.

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Please construct and post a simple demo whenever possible for all bug reports. Please provide links to everything.

If you can include a wad demonstrating the problem, please do so. Bug reports that include fully-constructed demos have a much better chance of being investigated in a timely manner than those that don't.

Please make a new topic for every bug. Don't combine multiple bugs into a single topic. Thanks!

[4.5pre devbuilds] Nvidia Quadro and gl_no_skyclear

Postby wildweasel » Fri Sep 25, 2020 12:46 am

Reporting this by proxy for somebody else:

Recent versions of GZDoom (stated to be within the last few days' worth of dev builds from DRD Team) were exhibiting bizarre framerate loss on Nvidia Quadro cards, eventually discovered to be happening any time the sky was in view. With some experimentation in the console, we discovered that gl_no_skyclear needs to be set to True in order for framerate to hold steady.

While the problem is solved for this person, I feel it worth exploring potential causes or fixes - or else a suggestion that, if GZDoom detects a Quadro, this cvar should default to True.
User avatar
wildweasel
change o' pace.
Moderator Team Lead
 
Joined: 16 Jul 2003

Re: [4.5pre devbuilds] Nvidia Quadro and gl_no_skyclear

Postby Graf Zahl » Fri Sep 25, 2020 1:15 am

This sounds like a driver bug. gl_no_skyclear forces rendering the sky as a portal - normally, if there's only a single global sky it gets rendered into the empty framebuffer before the scene.
Forcing this cvar to true is not a solution, it'd only hide the real issue.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany


Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest