Custom flechettes not always being taken from inventory

Is there something that doesn't work right in the latest GZDoom? Post about it here.

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Please construct and post a simple demo whenever possible for all bug reports. Please provide links to everything.

If you can include a wad demonstrating the problem, please do so. Bug reports that include fully-constructed demos have a much better chance of being investigated in a timely manner than those that don't.

Please make a new topic for every bug. Don't combine multiple bugs into a single topic. Thanks!

Custom flechettes not always being taken from inventory

Postby plums » Tue Jun 30, 2020 11:48 am

Several years ago (~2016) I made myself a mini-mod for Hexen, that has a few balance tweaks. One of those is to make the mage's flechette not damage the player.

Playing with it now, under some conditions, using the new flechette doesn't actually take it from my inventory, or make a sound when I use it. It still gets used though. I don't recall this ever happening before.

Attached is a demo recorded with GZDoom version g4.4.2-m, Arch Linux 64-bit build.

Playing the demo normally (gzdoom -iwad hexen.wad -playdemo mageflechette.lmp) should show me picking up some flechettes and then using them on moving water. Everything works normally.

Playing with the mod (-file hexen_plums.wad) does the same thing except the flechettes stay in my inventory. The demo doesn't show it, but in most cases they work as you'd expect. Standing on moving water against the grate was the only reliable condition I could find to replicate it, but it happens other times as well.

Here is the relevant decorate:

Spoiler:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
plums
 
Joined: 15 Sep 2013

Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests