DemonChunk FLOORCLIP broken?

Is there something that doesn't work right in the latest GZDoom? Post about it here.

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Please construct and post a simple demo whenever possible for all bug reports. Please provide links to everything.

If you can include a wad demonstrating the problem, please do so. Bug reports that include fully-constructed demos have a much better chance of being investigated in a timely manner than those that don't.

Please make a new topic for every bug. Don't combine multiple bugs into a single topic. Thanks!

DemonChunk FLOORCLIP broken?

Postby CaptainToenail » Fri Mar 27, 2020 2:07 pm

Riddle me this ZDoom forums.

If all actors derived from DemonChunk (the giblets of Hexen's green Chaos Serpent) have the FLOORCLIP flag, then why don't they actually clip into the water?

Code: Select allExpand view
ACTOR DemonChunk
{
  Radius 5
  Height 5
  +NOBLOCKMAP
  +DROPOFF
  +MISSILE
  +CORPSE
  +FLOORCLIP
  +NOTELEPORT
}




Is this a bug, or am I missing something?
CaptainToenail
 
Joined: 06 Jul 2007

Re: DemonChunk FLOORCLIP broken?

Postby Graf Zahl » Fri Mar 27, 2020 2:11 pm

What renderer is this?
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: DemonChunk FLOORCLIP broken?

Postby CaptainToenail » Fri Mar 27, 2020 2:26 pm

Above screenshot is in software mode.

It clips into the water on hardware mode with varying depth depending on the 'adjust sprite clipping' setting. (maybe it's not actually floor clipping into the liquid and that's just the 'adjust sprite clipping' effect)


Now what is interesting, is I have a custom terrain defined with a deep 32 units of depth. This is used in black areas to hide the corpses of any flying enemies that may land in it.

Code: Select allExpand view
terrain darkvoid
{
   footclip      32
   liquid
}


You would expect the demonchunk bits to be submerged completely, however they show the same clipping behaviour as regular water? (or is that just the 'adjust sprite clipping' setting taking effect? Really strange.


EDIT: pictures are better than words.

Both of these below were taken in hardware mode with 'adjust sprite clipping' set to 'Always' When set to never, the chunks clip into all floor surfaces regardless of the terrain.

CaptainToenail
 
Joined: 06 Jul 2007


Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests