[Since ZMusic] Sounds sometimes cut off

Is there something that doesn't work right in the latest GZDoom? Post about it here.

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Please construct and post a simple demo whenever possible for all bug reports. Please provide links to everything.

If you can include a wad demonstrating the problem, please do so. Bug reports that include fully-constructed demos have a much better chance of being investigated in a timely manner than those that don't.

Please make a new topic for every bug. Don't combine multiple bugs into a single topic. Thanks!

[Since ZMusic] Sounds sometimes cut off

Postby Major Cooke » Thu Mar 05, 2020 8:41 am

There is no reliable way to reproduce this but at times when starting the game, sounds that are sometimes played are cut off sporadically and it happens with almost every sound. It seems like this could be caused by an uninitialized variable perhaps.

Most of the time this doesn't happen but I've noticed on rare occasion, sounds behave weirdly and either cut each other off or or just stop others when playing new ones. The only fix for it is usually to restart GZDoom but even that may sometimes fail to fix it.

To clarify, the cutting off is not a result of overtime playing. It'll be present at the very start of gameplay of any sort. Hence I suspect something might not be initializing. I'm still trying to replicate the exact behavior on what causes it - I think it's whenever something plays one sound, and then another actor plays the exact same (and the sound I'm playing is a $random sound which makes it even more strange).

I'll report back here when I find out more on the behavior when I stumble across it.
User avatar
Major Cooke
d = klabs(wall[wall[wall[sector[dasect].wallptr].point2].point2].x-s->x)...
 
Joined: 28 Jan 2007

Re: [Since ZMusic] Sounds sometimes cut off

Postby drfrag » Thu Mar 05, 2020 9:20 am

Since exactly when? Sound refactor? Update to OpenAL 1.20?
User avatar
drfrag
I.R developer, I.R smart
Vintage GZDoom Developer
 
Joined: 23 Apr 2004
Location: Spain
Github ID: drfrag666

Re: [Since ZMusic] Sounds sometimes cut off

Postby Graf Zahl » Thu Mar 05, 2020 11:00 am

I'd try swapping out OpenAL for the old 1.19 version and retest. ZMusic is unlikely to be responsible because it's only used as a sound data reader.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany


Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest