MWeapFrost HUD sprites positioned incorrectly

Is there something that doesn't work right in the latest GZDoom? Post about it here.

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Please construct and post a simple demo whenever possible for all bug reports. Please provide links to everything.

If you can include a wad demonstrating the problem, please do so. Bug reports that include fully-constructed demos have a much better chance of being investigated in a timely manner than those that don't.

Please make a new topic for every bug. Don't combine multiple bugs into a single topic. Thanks!

MWeapFrost HUD sprites positioned incorrectly

Postby Player701 » Fri Dec 20, 2019 2:37 am

The title of this thread has fallen victim to the character limit. The correct title should be: "MWeapFrost HUD sprites positioned incorrectly when status bar scale > 1".

The HUD sprites of the Mage's second weapon in Hexen are erroneously shifted upwards when the scale of the status bar is greater than 1. I couldn't find any other weapons in stock IWADs that are also affected. In this particular example, the scale is set to 2:



Tested in GZDoom g4.3pre-532-g318da33e3, 4.2.4, and several older versions. It appears that this bug has existed since the introduction of the status bar scale slider.
User avatar
Player701
 
Joined: 13 May 2009
Location: Russian Federation
Discord: Player701#8214
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: MWeapFrost HUD sprites positioned incorrectly

Postby Graf Zahl » Fri Dec 20, 2019 3:28 am

Hexen's weapon sprite positioning is a story all of its own. "Screwed up" doesn't begin to describe it.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: MWeapFrost HUD sprites positioned incorrectly

Postby Player701 » Fri Dec 20, 2019 3:42 am

:shock:

Okaaay...
User avatar
Player701
 
Joined: 13 May 2009
Location: Russian Federation
Discord: Player701#8214
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support


Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests