Ambient sounds gone on restart (Hell's Playground)

Is there something that doesn't work right in the latest GZDoom? Post about it here.

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Please construct and post a simple demo whenever possible for all bug reports. Please provide links to everything.

If you can include a wad demonstrating the problem, please do so. Bug reports that include fully-constructed demos have a much better chance of being investigated in a timely manner than those that don't.

Please make a new topic for every bug. Don't combine multiple bugs into a single topic. Thanks!

Ambient sounds gone on restart (Hell's Playground)

Postby Enjay » Sat Feb 09, 2019 12:56 pm

gzdoom-x64-g3.8pre-209-g1b97bae30

I was trying to see if I could replicate the texture alignment issue reported with that enormous mod from this bug report: viewtopic.php?f=2&t=63456 (Hell's Playground)

Perhaps the bug is the same as this one: viewtopic.php?f=104&t=63455 (same mod, but description is slightly different.)

Things were just running too badly so I had to give up on the texture thing. However, I did notice something that might be easier to investigate. On dying and re-spawning, the ambient sounds were gone.

Steps to reproduce.

Load
(from the resource files folder in the RAR)
Hell's Playground Resource File 1.pk3
Hell's Playground Resource File 2.pk3
(from the Doom2 version folder in the RAR)
Hell's Playground 0 monsters.wad

Start the game and wait until it becomes playable. It happens eventually (presumably not on a slow computer though - takes about 20 seconds for me!).
Die by some means ("kill" at the console works, or run around until you fall into some of that really bright yellow lava (it'll kill you quickly))
Press [use] to respawn. The game will now be much quieter.

I also had -noautoload -nomusic on my command line.

This does not happen in 3.7.2 (i.e. on restart, the game is still helluva noisy). Tested 3.7.2 and the git build with the same ini.
User avatar
Enjay
Everyone is a moon, and has a dark side which he never shows to anybody. Twain
 
 
 
Joined: 15 Jul 2003
Location: Scotland

Re: Ambient sounds gone on restart (Hell's Playground)

Postby Graf Zahl » Sat Feb 09, 2019 1:01 pm

This mod is untestable, so unless this can be reproduced elsewhere things do not look good.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom Developer
Lead GZDoom Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: Ambient sounds gone on restart (Hell's Playground)

Postby Enjay » Sat Feb 09, 2019 1:04 pm

Fair enough. I've been unable to reproduce the problem in a sane test PK3.
User avatar
Enjay
Everyone is a moon, and has a dark side which he never shows to anybody. Twain
 
 
 
Joined: 15 Jul 2003
Location: Scotland


Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest