Palette Tonemap settings aren't updating

Is there something that doesn't work right in the latest GZDoom? Post about it here.

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Please construct and post a simple demo whenever possible for all bug reports. Please provide links to everything.

If you can include a wad demonstrating the problem, please do so. Bug reports that include fully-constructed demos have a much better chance of being investigated in a timely manner than those that don't.

Please make a new topic for every bug. Don't combine multiple bugs into a single topic. Thanks!

Palette Tonemap settings aren't updating

Postby Archie Binningbut » Tue Jan 22, 2019 6:09 am

The two cvars 'gl_paltonemap_powtable' and 'gl_paltonemap_reverselookup' aren't updating the palette lut even though I believe they are doing the calculations for it. I'm testing some new cvars which are actively taking longer to compute and it indicates to me that the fault may be happening somewhere after the UpdateTextures function from hw_postprocess.cpp.
Archie Binningbut
 

Re: Palette Tonemap settings aren't updating

Postby EmperorGrieferus » Fri Jan 25, 2019 12:03 pm

Archie Binningbut wrote:The two cvars 'gl_paltonemap_powtable' and 'gl_paltonemap_reverselookup' aren't updating the palette lut even though I believe they are doing the calculations for it. I'm testing some new cvars which are actively taking longer to compute and it indicates to me that the fault may be happening somewhere after the UpdateTextures function from hw_postprocess.cpp.

Excuse me, but which palette exponent should be better for emulating software renderer in OpenGL mode?
EmperorGrieferus
 
Joined: 31 May 2017

Re: Palette Tonemap settings aren't updating

Postby Pixel Eater » Tue Jan 29, 2019 2:06 am

EmperorGrieferus wrote:Excuse me, but which palette exponent should be better for emulating software renderer in OpenGL mode?

It's been my assumption that 2.2 is the intended value and 2.0 is the chosen default because it's faster. But seeing as it's only computed once and/or when a setting has changed I'm not sure why it would matter how fast it is. Does anyone one else know what it should be?
User avatar
Pixel Eater
I sense evil I fear it here today, Like a bad dream that never goes away -MBerry
 
 
 
Joined: 02 Aug 2017
Location: In between the Moon and you, between the buried and me.

Re: Palette Tonemap settings aren't updating

Postby Rachael » Tue Jan 29, 2019 6:56 am

Those values really are not intended to be played with. This is one of those things that I was told I had to put into the menu, even though they are really debugging CVARs that are meant to test the system and tweak it in order to produce better values.
User avatar
Rachael
Webmaster
 
Joined: 13 Jan 2004
Discord: Rachael#3767
Twitch ID: madamerachelle
Github ID: madame-rachelle

Re: Palette Tonemap settings aren't updating

Postby Pixel Eater » Wed Jan 30, 2019 5:36 pm

That's good to know, thanks :)
User avatar
Pixel Eater
I sense evil I fear it here today, Like a bad dream that never goes away -MBerry
 
 
 
Joined: 02 Aug 2017
Location: In between the Moon and you, between the buried and me.


Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest