walk over trigger lines ignored after line-line teleport

Is there something that doesn't work right in the latest GZDoom? Post about it here.

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Please construct and post a simple demo whenever possible for all bug reports. Please provide links to everything.

If you can include a wad demonstrating the problem, please do so. Bug reports that include fully-constructed demos have a much better chance of being investigated in a timely manner than those that don't.

Please make a new topic for every bug. Don't combine multiple bugs into a single topic. Thanks!

walk over trigger lines ignored after line-line teleport

Postby simc » Sun Oct 07, 2018 11:41 am

The player, a voodoo doll or a monster does not always launch walk-over trigger lines placed right after the out going of a line to line teleport.

This occures both in Boom and in UDMF formats and even with ZDoom 1.23 beta 33 but not in Boom 2.02 or ZDoom 1.17c in Dosbox. It appears to start when the actor's speed is higher than 1 map units per tic. Even if the length of the scroll vector line is 33-34 map units. The results are repeatable but there are slight variation between some old major engine versions.

At speed of 4 mu/tic it happens to trigger lines 1-4 mu after the teleport.
At speed of 8 mu/tic 1-7 mu after the teleport. (at least)
At speed of 12 mu/tic 1-11 mu after the teleport. (at least)

The test wad is for Doom2 MAP01. Hit the switch to let the voodoo player teleport a few times. It should cross W1-type trigger lines which lower the bars at the same. Use iddt+iddt and "am_showtriggerlines 2" to see the trigger lines on the automap.

edit: subject title fix (2018-10-12)
Attachments
line-line_teleport.7z
(12.97 KiB) Downloaded 23 times
User avatar
simc
 
Joined: 03 Feb 2012

Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests