IronTusks - Diablo 3D V1.1.5(Exp PATCH)

For Total Conversions and projects that don't otherwise fall under the other categories.
Forum rules
The Projects forums are ONLY for YOUR PROJECTS! If you are asking questions about a project, either find that project's thread, or start a thread in the General section instead.

Got a cool project idea but nothing else? Put it in the project ideas thread instead!

Projects for any Doom-based engine (especially 3DGE) are perfectly acceptable here too.

Please read the full rules for more details.

Re: IronTusks - Diablo 3D V1.1.5(Exp PATCH)

Postby irontusk341 » Tue May 26, 2020 11:27 am

Valken wrote:I was playing this and love the atmosphere. It is ALMOST the perfect 3D medieval beat em up! I wanted to ask if this is compatible with Brutal Hexen? Because I want the hardcore gore, limbs and goreporn added into this.

I'm going to try MP and COOP with this if someone can recommend a server!


in much older versions of this mod, it did have brutal heretic like gore, but was phased out due to resource intensive concerns.
User avatar
irontusk341
Main Author & Director of Diablo 3D: A Heretic mod based on the Diablo Games
 
Joined: 10 Oct 2017
Location: Mister Rogers Neighborhood, Pennsylvania
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)

Re: IronTusks - Diablo 3D V1.1.5(Exp PATCH)

Postby ZDL_800 » Tue May 26, 2020 1:27 pm

Hello Irontusk thanks for the reply.

Sounds epic, I'm 99% sure this would work, the theory is to then remap the menu arrowkeys in the options to the wand axis, I'm not too sure if the Skills menu needs strafe left/right remapped to the menu arrow keys?

Thankyou for your help Irontusk and hope to speak soon.

So close to DiabloVR!
User avatar
ZDL_800
 
Joined: 15 May 2019

Re: IronTusks - Diablo 3D V1.1.5(Exp PATCH)

Postby Valken » Tue May 26, 2020 5:11 pm

irontusk341 wrote:
Valken wrote:I was playing this and love the atmosphere. It is ALMOST the perfect 3D medieval beat em up! I wanted to ask if this is compatible with Brutal Hexen? Because I want the hardcore gore, limbs and goreporn added into this.

I'm going to try MP and COOP with this if someone can recommend a server!


in much older versions of this mod, it did have brutal heretic like gore, but was phased out due to resource intensive concerns.


I see. I have an old CPU Haswell I7-4970K and it runs Brutal Doom, Project Brutality and PB + Russian Overkill with nearly no lag. And the atmosphere is greatly enhanced because of it.

Maybe one day we can use an optional patch to enable on the client side again? I see that in doomseeker some client mods are optional.
Valken
 
Joined: 08 Jun 2015

Re: IronTusks - Diablo 3D V1.1.5(Exp PATCH)

Postby irontusk341 » Tue May 26, 2020 9:37 pm

ZDL_800 wrote:Hello Irontusk thanks for the reply.

Sounds epic, I'm 99% sure this would work, the theory is to then remap the menu arrowkeys in the options to the wand axis, I'm not too sure if the Skills menu needs strafe left/right remapped to the menu arrow keys?

Thankyou for your help Irontusk and hope to speak soon.

So close to DiabloVR!


I added the Menudef.txt file, try it out, and let me know how well it works. http://www.mediafire.com/file/ab2llag48 ... 9.zip/file

Valken wrote:
irontusk341 wrote:
Valken wrote:I was playing this and love the atmosphere. It is ALMOST the perfect 3D medieval beat em up! I wanted to ask if this is compatible with Brutal Hexen? Because I want the hardcore gore, limbs and goreporn added into this.

I'm going to try MP and COOP with this if someone can recommend a server!


in much older versions of this mod, it did have brutal heretic like gore, but was phased out due to resource intensive concerns.


I see. I have an old CPU Haswell I7-4970K and it runs Brutal Doom, Project Brutality and PB + Russian Overkill with nearly no lag. And the atmosphere is greatly enhanced because of it.

Maybe one day we can use an optional patch to enable on the client side again? I see that in doomseeker some client mods are optional.


Let me find some old versions and see if i still have the original Brutal Effects files.
User avatar
irontusk341
Main Author & Director of Diablo 3D: A Heretic mod based on the Diablo Games
 
Joined: 10 Oct 2017
Location: Mister Rogers Neighborhood, Pennsylvania
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)

Re: IronTusks - Diablo 3D V1.1.5(Exp PATCH)

Postby ZDL_800 » Wed May 27, 2020 11:03 am

Hello Irontusk and thanks for the reply.

I'm not too sure what the issue is here but there's 127 decorate errors on startup?

I noticed the Classic Diablo3D is 50mb but the update you linked, the .pk3 is now 490mb?

You cant use the 4.x.x GZDoom with VR just yet, is that the reason? Is the new Diablo.pk3 required for 4.x.x?

I extracted the menudef out of the update to the 50mb version but it still crashes, so I placed the code into the KEYDEF in the wrathofcronos.pk3 and it now starts but theres problems.

I noticed that's the same code as what I wrote here? But the code is repeated?

1. Theres double entries for each menu direction in the options?

2. When you remap ie Menu up' it assigns every direction the same? You cannot assign left/right/up/down individually.

3. Doesn't work with any input key.

4. Skills menu is still assigned to movement keys which has to be changed to the arrow keys.

I'm sure this would work if the Skills menu was edited for the new 'Diablo menu keys' as example, if I remove all movement and strafe keys,, the skills menu is blank for directions.

When you access the skills menu, it tells you the directions on top of the screen, those directions are locked to movement keys which would have to change to the new keys we allocated.


NEW UPDATE

Just discovered the Menu key script and its located in the bloody ACS! I have now found the default movement strings BT_MOVEFORWARD which luckily GZDoom devs allocated 4 extra spare strings, which is now Menu up/down/left/right.

Now after compiling the new ACS I then remapped the Vive wand axis to the new controls and it works!

FINALLY DIABLOVR!!!!!!!

Thanks again Irontusk and hope to speak soon.
User avatar
ZDL_800
 
Joined: 15 May 2019

Re: IronTusks - Diablo 3D V1.1.5(Exp PATCH)

Postby irontusk341 » Wed May 27, 2020 3:16 pm

ill have to figure something out... im not sure what happened.
User avatar
irontusk341
Main Author & Director of Diablo 3D: A Heretic mod based on the Diablo Games
 
Joined: 10 Oct 2017
Location: Mister Rogers Neighborhood, Pennsylvania
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)

Re: IronTusks - Diablo 3D V1.1.5(Exp PATCH)

Postby ZDL_800 » Wed May 27, 2020 4:22 pm

Just got weapon 2 for the mage, frost shards and the enemy sprites when you freeze them, theres a huge black box around the freeze sprite?

Would you mind pointing us to where those freeze enemy sprites are located? Maybe I have to replace them with the updated version?

Also the Skills menu, you cant move up the menu, only down the menu, so I'll edit the ACS.

Thanks again Irontusk.
User avatar
ZDL_800
 
Joined: 15 May 2019

Re: IronTusks - Diablo 3D V1.1.5(Exp PATCH)

Postby irontusk341 » Wed May 27, 2020 7:13 pm

ZDL_800 wrote:Just got weapon 2 for the mage, frost shards and the enemy sprites when you freeze them, theres a huge black box around the freeze sprite?

Would you mind pointing us to where those freeze enemy sprites are located? Maybe I have to replace them with the updated version?

Also the Skills menu, you cant move up the menu, only down the menu, so I'll edit the ACS.

Thanks again Irontusk.


i found out why the MB difference is there for the 2 Diablo 3D's, the PK3 just uploaded contains the soundtrack, as the other one, the soundtrack was a separate pk3 file.
User avatar
irontusk341
Main Author & Director of Diablo 3D: A Heretic mod based on the Diablo Games
 
Joined: 10 Oct 2017
Location: Mister Rogers Neighborhood, Pennsylvania
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)

Re: IronTusks - Diablo 3D V1.1.5(Exp PATCH)

Postby ZDL_800 » Thu May 28, 2020 11:16 am

Hello Irontusk thanks for the reply.

No its a completely different version, Classic files was modified 2018 and this update was modified feb2020, most of the configs in the update are 2020.

You updated the wrong version. Its ok I fixed the issue at last by editing and recompiling a new ACS.

Regardless its working, but where are these freeze sprites located Irontusk? We need to either fix the transparency value or just disable the transparency on the freeze sprites.

Its the same example as your profile picture, basically you can see the enemy freeze sprite but its boxed.

Please help Irontusk as you cant see once you freeze an enemy with a huge black box blocking your view.

Thanks again.
User avatar
ZDL_800
 
Joined: 15 May 2019

Re: IronTusks - Diablo 3D V1.1.5(Exp PATCH)

Postby irontusk341 » Thu May 28, 2020 2:27 pm

ZDL_800 wrote:Hello Irontusk thanks for the reply.

No its a completely different version, Classic files was modified 2018 and this update was modified feb2020, most of the configs in the update are 2020.

You updated the wrong version. Its ok I fixed the issue at last by editing and recompiling a new ACS.

Regardless its working, but where are these freeze sprites located Irontusk? We need to either fix the transparency value or just disable the transparency on the freeze sprites.

Its the same example as your profile picture, basically you can see the enemy freeze sprite but its boxed.

Please help Irontusk as you cant see once you freeze an enemy with a huge black box blocking your view.

Thanks again.


were the ice sprites available in the classic version?
User avatar
irontusk341
Main Author & Director of Diablo 3D: A Heretic mod based on the Diablo Games
 
Joined: 10 Oct 2017
Location: Mister Rogers Neighborhood, Pennsylvania
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)

Re: IronTusks - Diablo 3D V1.1.5(Exp PATCH)

Postby ZDL_800 » Thu May 28, 2020 3:12 pm

I am using the classic version.

That link you sent is broken with VR. I am not using the version you linked.
User avatar
ZDL_800
 
Joined: 15 May 2019

Re: IronTusks - Diablo 3D V1.1.5(Exp PATCH)

Postby irontusk341 » Thu May 28, 2020 5:28 pm

ZDL_800 wrote:I am using the classic version.

That link you sent is broken with VR. I am not using the version you linked.


let me look at the files and ill check to see why the ice sprites arent there.
User avatar
irontusk341
Main Author & Director of Diablo 3D: A Heretic mod based on the Diablo Games
 
Joined: 10 Oct 2017
Location: Mister Rogers Neighborhood, Pennsylvania
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)

Re: IronTusks - Diablo 3D V1.1.5(Exp PATCH)

Postby ZDL_800 » Thu May 28, 2020 8:05 pm

I can see the enemy sprite 'ingame' but again its surrounded by a black box, after much research its an issue with the sprites alpha transparency which I believe needs to be altered.

I don't know where the ice enemy sprites are located in the .pk3 files.

Thanks again.
User avatar
ZDL_800
 
Joined: 15 May 2019

Re: IronTusks - Diablo 3D V1.1.5(Exp PATCH)

Postby irontusk341 » Fri May 29, 2020 9:58 am

ZDL_800 wrote:I can see the enemy sprite 'ingame' but again its surrounded by a black box, after much research its an issue with the sprites alpha transparency which I believe needs to be altered.

I don't know where the ice enemy sprites are located in the .pk3 files.

Thanks again.


i believe the ice sprite resources were located in the gzdoom.pk3 file.
User avatar
irontusk341
Main Author & Director of Diablo 3D: A Heretic mod based on the Diablo Games
 
Joined: 10 Oct 2017
Location: Mister Rogers Neighborhood, Pennsylvania
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)

Re: IronTusks - Diablo 3D V1.1.5(Exp PATCH)

Postby irontusk341 » Mon Jun 01, 2020 11:09 am

░▒▓ A N N O U N C E M E N T ▓▒░

Final Expansion PATCH coming called "ENDGAME"

the goal of this expansion pack is,

-introduce final balancing changes and lower amount of loot dropping while increasing types of loot

-Godly Texture updates, Working with Hoover1979 on making some eye popping textures to replace some buggy old textures, and possibly increase performance by instead of stacking textures into a pk3 but stack them in their specific folders.

-level layout changes, Some dungeons will see some layout changes, to increase the atmosphere of a level.

-return of the gratuitous amount of gore on monster deaths.

-find and kill any last remaining bugs and glitches in the game (if any are left)

-more dedication to Diablo 3D VR support as its popularity increases.


STAY TUNED FOR MORE!!

Once Endgame is released, i may focus on 3 new projects that i have been drawing up, A mod for Doom with hubs called "Land of Devastation" (Based on the BBS Door Game by Scott Baker), A doom map wad revival i experimented with back in 2011, and finally a Heretic (Doom 2 level based) mod based on Bram Stokers Dracula (SNES/GENESIS).
User avatar
irontusk341
Main Author & Director of Diablo 3D: A Heretic mod based on the Diablo Games
 
Joined: 10 Oct 2017
Location: Mister Rogers Neighborhood, Pennsylvania
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia (Modern GZDoom)

PreviousNext

Return to TCs, Full Games, and Other Projects

Who is online

Users browsing this forum: Semrush [Bot] and 7 guests