Page 82 of 84

Re: Doom: The Golden Souls 2 | OUT NOW! | Current Ver: 1.4

PostPosted: Thu May 23, 2019 12:37 pm
by Batandy
WallyTheBoogieBug wrote:Having a bug in the new gzdoom version where blocks can't be pushed down ledges. Tested on Map06 with nothing autoloaded and no other mods, using GZDoom 1.4.2. GS2 1.3 is having the same problem. It prevents the level from being beaten, unfortunately.


Make sure you have compatibility mode set to Default, anything other than that will not make certain objects in the game (mostly pushable items) work correctly.

Re: Doom: The Golden Souls 2 | OUT NOW! | Current Ver: 1.4

PostPosted: Thu May 23, 2019 1:51 pm
by WallyTheBoogieBug
Batandy wrote:
WallyTheBoogieBug wrote:Having a bug in the new gzdoom version where blocks can't be pushed down ledges. Tested on Map06 with nothing autoloaded and no other mods, using GZDoom 1.4.2. GS2 1.3 is having the same problem. It prevents the level from being beaten, unfortunately.


Make sure you have compatibility mode set to Default, anything other than that will not make certain objects in the game (mostly pushable items) work correctly.


Weird that that got set to anything other than default, since I haven't messed with it in months. Isn't it possible to define a compatflag value in MAPINFO that cannot be overwritten by cvars? Maybe zeroing out options like compat_crossdropoff there would be a good idea for future updates. There's also compatmode which I know a little less about, might also be useful.

Re: Doom: The Golden Souls 2 | OUT NOW! | Current Ver: 1.4

PostPosted: Sun May 26, 2019 11:41 am
by Turin Turambar
Can anyone say in what missions the red skull can be used? I don't want to review all past maps. :(

Re: Doom: The Golden Souls 2 | OUT NOW! | Current Ver: 1.4

PostPosted: Sun May 26, 2019 1:52 pm
by StroggVorbis
Turin Turambar wrote:Can anyone say in what missions the red skull can be used? I don't want to review all past maps. :(


You can "changelevel mapXX" where XX is the number of the map you want to warp to (01-99); still keeping your inventory and the state of your playthrough.
If you have the althud enabled, check Kills or Items if you found everything. If still unsure, type "give allmap" to reveal the whole automap and pan over it to check for red lines.
Or use the "items" and "countitems" commands to list every item still in the map with X, Y & Z coordinates. Use "warp X Y Z" to warp to them.

Re: Doom: The Golden Souls 2 | OUT NOW! | Current Ver: 1.4

PostPosted: Fri May 31, 2019 3:00 pm
by siealex
Having a bug in the new gzdoom version where blocks can't be pushed down ledges. Tested on Map06 with nothing autoloaded and no other mods, using GZDoom 1.4.2. GS2 1.3 is having the same problem. It prevents the level from being beaten, unfortunately.

Which map? I'm currently on Crescent Moon Manor and I had no problems with pushable blocks.

Re: Doom: The Golden Souls 2 | OUT NOW! | Current Ver: 1.4

PostPosted: Thu Jun 06, 2019 3:14 pm
by siealex
Why is the Backpack given so late in the game? It would be much more useful BEFORE the Hell, not AFTER it... It's actually used only in one level, Spider Mansion.

Re: Doom: The Golden Souls 2 | OUT NOW! | Current Ver: 1.4

PostPosted: Sat Jun 08, 2019 10:10 am
by Batandy
siealex wrote:Why is the Backpack given so late in the game? It would be much more useful BEFORE the Hell, not AFTER it... It's actually used only in one level, Spider Mansion.


To be quite fair, it's one of the thing I might rework in a future build. Perhaps I'll give something more cool as a reward.

Re: Doom: The Golden Souls 2 | OUT NOW! | Current Ver: 1.4

PostPosted: Mon Jun 10, 2019 4:54 pm
by 0.1
Golden Souls 3?????!!!!!!

Re: Doom: The Golden Souls 2 | OUT NOW! | Current Ver: 1.4

PostPosted: Mon Jun 10, 2019 8:33 pm
by TaporGaming
Future projects. Good thing there are be new maps, monsters, weapons, items and the codings.

Re: Doom: The Golden Souls 2 | OUT NOW! | Current Ver: 1.4

PostPosted: Wed Jun 19, 2019 10:13 pm
by TheLemonLimeBrony
There are two trees in Rimy Residence you can get stuck behind in the first outside area(not the very start of the level), forcing you to noclip your way out.

Re: Doom: The Golden Souls 2 | OUT NOW! | Current Ver: 1.4

PostPosted: Thu Jun 20, 2019 7:30 am
by xenoxols
If you update gzdoom, do you have to start from the beginning?

Re: Doom: The Golden Souls 2 | OUT NOW! | Current Ver: 1.4

PostPosted: Thu Jun 20, 2019 7:53 am
by StroggVorbis
xenoxols wrote:If you update gzdoom, do you have to start from the beginning?


Depends on the version. If it's a hotfix, 4.1.x for example, probably not. Bigger updates like 4.x.0 or x.0.0 most definitely change something major internally, making all your previous saves incompatible. The same goes for ACS.
If a mod that uses it gets updated, all saves made with the previous version will be invalidated. Same goes for if you, for whatever reason, play with a mod that adds a new object, then remove said mod and then reload the save. The game tries to reload a missing/unknown object and aborts with an error.

Tl;dr: Refrain from updating until you finish larger mods like GS. Or keep seperate GZDoom versions on your hard drive.

Re: Doom: The Golden Souls 2 | OUT NOW! | Current Ver: 1.4

PostPosted: Sun Jun 30, 2019 7:24 pm
by Max_Imus
Is there a way to get the maps only + the mario jump?

Re: Doom: The Golden Souls 2 | OUT NOW! | Current Ver: 1.4

PostPosted: Sun Jun 30, 2019 11:42 pm
by Captain J
I frankly recommend to have fun with the TC as it is. But if you really want to, you still have doom editors like SLADE!

Re: Doom: The Golden Souls 2 | OUT NOW! | Current Ver: 1.4

PostPosted: Mon Jul 01, 2019 12:11 am
by StroggVorbis
I cobbled this together real quick. I hope you're cool with it, Batandy. Otherwise I will remove it again.
Attached are a modified DEC_WEPS and MAPINFO. The former removes the editor numbers from all weapons and ammo pickups, the latter assigns their editor numbers to vanilla Doom equivalents.

For the jump height, grab m8f's Ultimate Custom Doom viewtopic.php?f=43&t=64678 and set the jump multiplier to 1.875

Last but not least, upon starting the game, type "give token_hudenabler" in the console otherwise you will have no HUD.