[Done] Wall brightness

Moderator: GZDoom Developers

Wall brightness

Postby ace » Mon Jul 18, 2005 12:30 pm

How about a line special that sets a brightness level for a wall? The parameters could be a tag (if it were used as a transfer brightness special), the bottom height level, the top height level, and the brightness level. This would be good for some 3D lighting effects, not to mention that without it H Transfer Floor Brightness and staircases don't work out so well.
User avatar
ace
Out of the woodwork...
 
Joined: 21 Jun 2005
Location: Just south of the True North

Postby Medricel » Mon Jul 18, 2005 1:02 pm

Didn't you take a look at the example map on the Wiki?!
Link to it on this page:
http://www.zdoom.org/wiki/index.php?tit ... _LightOnly
User avatar
Medricel
26 is the new 18 is the new 11!
 
Joined: 20 Nov 2004

Postby Kirby » Mon Jul 18, 2005 1:03 pm

Well, what he's asking for would be simpler. Besides, it's already been asked and discussed that it's a good idea
User avatar
Kirby
Soon to be chastized
 
Joined: 26 Aug 2004

Postby ace » Mon Jul 18, 2005 1:34 pm

Didn't see either of those, sorry. Still, this would make a great addition, even outside of stairs. Just imagine, an outdoor area with a sky, and the wall coming down from it is bright at the top, and then gradually gets darker and darker until it hits the bottom.

What an awesome effect this could be. :biggrin:
User avatar
ace
Out of the woodwork...
 
Joined: 21 Jun 2005
Location: Just south of the True North

Postby Graf Zahl » Mon Jul 18, 2005 1:35 pm

This would only be possible if one light level was set for the entire wall. For more complex handling the ExtraFloor_LightOnly method will probably remain the only solution.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom+Raze Developer
Lead GZDoom+Raze Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Postby Kirby » Mon Jul 18, 2005 2:28 pm

What Graf said. The suggestion that I made would be setting one light level for the entire wall. What you want is a way to set more than one light level on one wall. As said, the only way to do this is to set ExtraFloor_LightOnly 3 times.

However, I do hope it is possible to implement a Transfer_WallLight :mrgreen:
User avatar
Kirby
Soon to be chastized
 
Joined: 26 Aug 2004


Return to Closed Feature Suggestions

Who is online

Users browsing this forum: DotBot and 2 guests