[Not needed] Cache Textures console command

Moderator: GZDoom Developers

Cache Textures console command

Postby Zenon » Sat Oct 05, 2019 7:37 pm

I have a habit of leaving GZDoom running in a window, paused in the background while I do other things, possibly for hours.
When I go back to it, the game stutters a bit when I turn around/start moving, etc., possibly due to having to load textures and such on the fly (that's my guess anyway).

Can a console command be added to re-cache the textures & sprites while in game?
User avatar
Zenon
Mostly Confused
 
Joined: 20 Apr 2006
Location: New Zealand
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: Cache Textures console command

Postby Rachael » Sat Oct 05, 2019 7:40 pm

They already are cached. What is happening here is Windows is swapping unused memory to the disk. Then when it gets used again, Windows has to swap something else out (whatever you were doing recently) to read it all back.

That's unfortunately beyond GZDoom's control. You either have to upgrade your amount of RAM, or put the swap file on a rapid storage medium (ie SSD).
User avatar
Rachael
Admin
 
Joined: 13 Jan 2004
Discord: Rachael#3767
Twitch ID: madamerachelle
Github ID: madame-rachelle
Operating System: Debian-like Linux (Debian, Ubuntu, Mint, etc) 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: Cache Textures console command

Postby Zenon » Sat Oct 05, 2019 7:42 pm

Ah okay.
Thank you
User avatar
Zenon
Mostly Confused
 
Joined: 20 Apr 2006
Location: New Zealand
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support


Return to Closed Feature Suggestions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests