Page 3 of 3

Re: AppImage or Flatpak

PostPosted: Thu Sep 26, 2019 12:11 am
by Graf Zahl
Indeed. All I can say is "Why not?"

Re: AppImage or Flatpak

PostPosted: Thu Sep 26, 2019 7:14 am
by axredneck
Blzut3 wrote:Auto updates are the right thing to do most of the time, but occasionally there are ...

... incompatibility of save files.
But you can update flatpaks manually. I don't know about other distros but on Arch flatpaks don't update automatically.

Re: AppImage or Flatpak

PostPosted: Thu Sep 26, 2019 7:20 am
by Eonfge
It's worth noting that any of you could also have a maintainer status if you so desire. In that case, even if I catch a bus, you can keep pushing updates. You'll not even need much flatpak knowledge to maintain the current deployment.

It's totally possible of cause to make stand-alone bundles for archive purposes: http://docs.flatpak.org/en/latest/singl ... ndles.html

Shell script that should make a package based on the current master:
Code: Select allExpand view
git clone https://github.com/flathub/org.zdoom.GZDoom.git
cd ./org.zdoom.GZDoom/
flatpak-builder build-dir/ org.zdoom.GZDoom.yaml --force-clean
flatpak-builder --repo=repo --force-clean build-dir org.zdoom.GZDoom.yaml
flatpak build-bundle ./repo GZDoom.flatpak org.zdoom.GZDoom


I'm not sure how your back-end works, but it should not be hard to integrate this in an existing build server.

Re: AppImage or Flatpak

PostPosted: Sat Apr 18, 2020 9:38 am
by The Bright Side
Hey guys, speaking of flatpak... I installed the GZDoom flatpak on my Linux Mint 19.3 system today to tinker around with it and it doesn't work very well. Whenever I run it, it asks for my IWADs. It won't look in the folder that I put into the gzdoom.ini.

It also won't accept any command line parameters, either. For instance:
flatpak run org.zdoom.GZDoom -iwad /home/thebrightside/Games/GZDoom/IWADs/DOOM.wad

It still asks me for my IWADs.

Has anybody been able to get it to work?

The only thing I can manage is to put the IWADs right into ~/.var/app/org.zdoom.GZDoom/.config/gzdoom, but then I can only play vanilla DOOM since no other command line parameters work. :-/

Re: AppImage or Flatpak

PostPosted: Sat Apr 18, 2020 11:49 am
by The Bright Side
Also, just to follow up real quick... I just read through this entire thread and wanted to say thanks to Eonfge for maintaining this flatpak, and for your ambitions to push other id Games source ports to flathub! I, for one, am grateful they're there.