[Added] [modern branch] Resolution selector

Moderator: GZDoom Developers

Re: [modern branch] Resolution selector

Postby Kinsie » Wed Aug 01, 2018 3:16 am

Graf Zahl wrote:Regarding windowed rendering, yes, setting the window size should be exposed to the menu in future versions.
Should be, but the now-or-never language used in the OP tells me it's gone the way of headphone jacks and function keys.
User avatar
Kinsie
A Concept Utterly Obsolete
 
Joined: 22 Oct 2004
Location: MAP33
Discord: Find Me...
Twitch ID: thekinsie

Re: [modern branch] Resolution selector

Postby Graf Zahl » Wed Aug 01, 2018 3:19 am

You already have the vid_setsize CCMD. All that is missing here is menu intergration
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany

Re: [modern branch] Resolution selector

Postby Kinsie » Thu Aug 02, 2018 12:14 am

Graf Zahl wrote:All that is missing here is menu intergration
Looks like Caligari87 is attempting to bridge that gap himself.
User avatar
Kinsie
A Concept Utterly Obsolete
 
Joined: 22 Oct 2004
Location: MAP33
Discord: Find Me...
Twitch ID: thekinsie

Re: [modern branch] Resolution selector

Postby Caligari87 » Thu Aug 02, 2018 8:09 am

Rachael stepped in and built a much more comprehensive solution on-top of my naive menudef implementation, and as of an hour ago it was merged into GZDoom, so this can probably be considered [Added].

8-)
User avatar
Caligari87
I'm just here for the community
User Accounts Assistant
 
Joined: 26 Feb 2004
Location: Salt Lake City, Utah, USA
Discord: Caligari87#3089

Re: [modern branch] Resolution selector

Postby Rachael » Thu Aug 02, 2018 8:24 am

Ah, yes, I forgot to mark this topic.

Anyway, I want to note for both Graf and _mental_, this is not yet final, and if either of you have any ideas of how this should be improved I am open to suggestions.

There is one thing I wanted to do, but was unable to do because of the backend support it would require - and that was to add a "Maximized" version, where it would use the scaling but apply it to a maximized window.

Another thing I think it could benefit from is showing the contents of "vid_showcurrentscaling" directly inside that menu, somehow, if that is possible.

I should've exported the strings to the language file - and am working on that now. That was just a lapse in attention that I forgot to do that. (done, now)
User avatar
Rachael
Webmaster
 
Joined: 13 Jan 2004
Discord: Rachael#3767
Twitch ID: madamerachelle
Github ID: madame-rachelle

Previous

Return to Closed Feature Suggestions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest