[ZScript] Expose Gameinfo Border Structs

Remember, just because you request it, that doesn't mean you'll get it.

Moderator: GZDoom Developers

User avatar
Sarah
Posts: 551
Joined: Wed Sep 06, 2006 12:36 pm
Preferred Pronouns: She/Her
Operating System Version (Optional): Debian 11 (bullseye), Windows 10
Location: Middle of Nowheresville Il.

[ZScript] Expose Gameinfo Border Structs

Post by Sarah »

Pretty much exactly as the title says, could the gameinfo border structs be exposed to zscript? Readonly is perfectly fine too for my purposes, I'm primarily interested in retrieving the graphics' names but the rest, like size and offset, would be useful too.
User avatar
Sarah
Posts: 551
Joined: Wed Sep 06, 2006 12:36 pm
Preferred Pronouns: She/Her
Operating System Version (Optional): Debian 11 (bullseye), Windows 10
Location: Middle of Nowheresville Il.

Re: [ZScript] Expose Gameinfo Border Structs

Post by Sarah »

Please forgive the bump, but it's been 3 weeks since I posted this and no one has said a thing, so I'm just wondering if there's any news.

I suppose I'll add that without access to the border structs, Tooltips will always have a bug where custom borders wider than 5px will get clipped off the screen when using the mouse option for tooltip location. I can work around that but the solution is less than elegant; modders will have to specify the border width/height.

Ty in advance, I get the feeling this request is pretty low priority, and I know Tooltips isn't the year's must-have mod, but the bug bugs me :)
Blue Shadow
Posts: 4949
Joined: Sun Nov 14, 2010 12:59 am

Re: [ZScript] Expose Gameinfo Border Structs

Post by Blue Shadow »

GZDoom is currently in feature-freeze mode. All effort, as you can see from the activity in the development forums, is put in fixing bugs in preparation for a new release. So unless something is really important or needed, it probably won't be added at this time.
User avatar
Sarah
Posts: 551
Joined: Wed Sep 06, 2006 12:36 pm
Preferred Pronouns: She/Her
Operating System Version (Optional): Debian 11 (bullseye), Windows 10
Location: Middle of Nowheresville Il.

Re: [ZScript] Expose Gameinfo Border Structs

Post by Sarah »

Ah ok. To be honest, I don't often read the dev forums, so I didn't know that; last dev build I downloaded was broken enough I couldn't even produce logs to share, so yeah it's probably for the best right now to freeze features and fix what's broken. Well it's not a mod breaking bug, so hopefully next release this can get added in. Thanks for the info Blue Shadow!
User avatar
Rachael
Posts: 13523
Joined: Tue Jan 13, 2004 1:31 pm
Preferred Pronouns: She/Her

Re: [ZScript] Expose Gameinfo Border Structs

Post by Rachael »

Also - if the developers have never said anything it almost universally means there has been no action. As Blue Shadow pointed out, in this case it is simply having to do with being in release prep mode, but poking and prodding at the developers tends to annoy them more than help your cause.

What is far less annoying is adding ideas to the discussion, pros and cons, more use cases, whatever.

Return to “Feature Suggestions [GZDoom]”