Add toggle for FluidSynth's CHORUS in the Advanced Options

Remember, just because you request it, that doesn't mean you'll get it.

Moderator: GZDoom Developers

Add toggle for FluidSynth's CHORUS in the Advanced Options

Postby WilliamMacau » Mon May 15, 2017 5:07 pm

(Sorry if I posted this in the wrong place, but don't think this falls in the "Bugs" category)


Add the toggle for CHORUS for FluidSynth, at Sound / Advanced Options , wich is missing. For Timidity it's present already, though.
WilliamMacau
 
Joined: 05 Jan 2016

Re: Add toggle for FluidSynth's CHORUS in the Advanced Optio

Postby nazakomu » Wed May 17, 2017 12:22 am

This actually would be to a small extent handy. Though on initial thought, the chorus effect in most cases is either A). Barely audible or B). Not audible at all!

But regardless of whether or not the feature would be important, it's still lacking and simply should be implemented into the options. Presuming some of audiophiles out there who can hear it significantly better than others will definitely enjoy the chorus to simply be toggleable in the options.
User avatar
nazakomu
apathetic
 
Joined: 30 Nov 2016
Discord: Nazakomu#2197
Operating System: Windows 10/8.1/8 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: Add toggle for FluidSynth's CHORUS in the Advanced Optio

Postby Graf Zahl » Wed May 31, 2017 3:56 am

The reason this isn't in the menu is that FluidSynth's Chorus settings consist of 5 different values. It's probably a bit overwhelming for most users to set these through the menu.
User avatar
Graf Zahl
Lead GZDoom Developer
Lead GZDoom Developer
 
Joined: 19 Jul 2003
Location: Germany


Return to Feature Suggestions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest