Need help with the Doom Sprite Batch Renderer

Ask about editing graphics, sounds, models, music, etc here!
Shaders (GLSL) and SNDINFO questions also go here!

Moderators: GZDoom Developers, Raze Developers

Forum rules
Before asking on how to use a ZDoom feature, read the ZDoom wiki first. If you still don't understand how to use a feature, then ask here.

Need help with the Doom Sprite Batch Renderer

Postby DamTheGreat » Wed Mar 30, 2022 10:54 am

I sent a PM to the developer of this addon, but I thought I'd ask here as well. I created a monster in Blender and I use DSBR to create my sprites. But there's a problem: the front facing sprite is fine, but in the rotated ones, the limbs get all screwed up. Here's step by step what I did:

- created an armature with rigify presets, put all the bones in the proper positions and all that
- generated a rig with this armature, parented it to the mesh, hid the original armature and disabled it in rendering
- posed my character, then selected the entire rig with A, clicked the pose menu, under the tab "Animation" clicked "Insert Keyframe" set to "Locastion, Rotation and Scale", did this for every frame

Did I do something wrong? Can you guys help me out with that?
User avatar
DamTheGreat
 
Joined: 26 Oct 2020
Location: Luxembourg
Discord: ☠DamTheGreat☠#7201
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: Need help with the Doom Sprite Batch Renderer

Postby neoworm » Tue Apr 26, 2022 4:29 pm

You probably need to parent both armature and model itself to the pivot point. My guess is that you are moving the model and not armature when rendering the rotations.
User avatar
neoworm
 
Joined: 23 Sep 2005
Location: Czech Republic


Return to Assets (and other stuff)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests