Error: Unable to find sprite lump?

Ask about editing graphics, sounds, models, music, etc here!
Shaders (GLSL) and SNDINFO questions also go here!

Moderators: GZDoom Developers, Raze Developers

Forum rules
Before asking on how to use a ZDoom feature, read the ZDoom wiki first. If you still don't understand how to use a feature, then ask here.

Error: Unable to find sprite lump?

Postby DamTheGreat » Sun Aug 22, 2021 7:59 pm

I tried adding a custom sprite, but I get this error: Unable to find sprite lump HOOKA used by actor "hook". Here's all the steps I did:
- created "S_START* and "S_END" markers in the wad
- imported a .bmp file between them
- converted it to Doom format
- named it "HOOKA10"
- created an actor in DECORATE with this code:
Code: Select allExpand view
 actor hook 14169
 {
  height 64
  +NOGRAVITY
  states
  {
  spawn:
     HOOK A -1
    stop
   }
 }


Did I miss a step?
User avatar
DamTheGreat
 
Joined: 26 Oct 2020
Location: Luxembourg
Discord: ☠DamTheGreat☠#7201
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: Error: Unable to find sprite lump?

Postby SanyaWaffles » Sun Aug 22, 2021 8:07 pm

sprite filename needs to be HOOKA0, not HOOKA10
User avatar
SanyaWaffles
Never trust floor sandwiches
 
Joined: 25 Apr 2013
Location: Eastern Ohio
Discord: SanyaWaffles#5095
Twitch ID: sanyawaffles
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: Error: Unable to find sprite lump?

Postby DamTheGreat » Sun Aug 22, 2021 8:15 pm

That was it, thanks!
User avatar
DamTheGreat
 
Joined: 26 Oct 2020
Location: Luxembourg
Discord: ☠DamTheGreat☠#7201
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: Error: Unable to find sprite lump?

Postby ramon.dexter » Sun Aug 22, 2021 11:32 pm

For your understanding, the definition

'HOOK A -1'

means:
Sprite Hook Frame A infinite
User avatar
ramon.dexter
rudebwoy
 
Joined: 20 Oct 2015
Location: Kozolupy, Bohemia
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support


Return to Assets (and other stuff)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests