Page 1 of 1

New Switches

PostPosted: Tue Oct 13, 2020 5:38 am
by puffleboi
Hi y'all!
Can I ask for assistance with Slade 3?

How do you make/create new switches?

I've been working on something in my map that requires a switch but all the available switches are somewhat bland or hell-themed.
I wanted to make a computer-based switch in Slade. I have the textures for it but I don't know how the "New Switches" thing works?
new switches.png

Re: New Switches

PostPosted: Tue Oct 13, 2020 5:50 am
by Blue Shadow
If you have textures, then all you need is to define the switch using ANIMDEFS.

Re: New Switches

PostPosted: Tue Oct 13, 2020 6:58 am
by MFG38
The "New SWITCHES" thing creates a modifiable SWITCHES lump, which is used for defining Boom switch animations. But that shouldn't be needed in (G)ZDoom unless you're specifically aiming for Boom compatibility as well. If the ZDoom port family is the sole target, you'll want to use ANIMDEFS instead, as Blue Shadow said.

Re: New Switches

PostPosted: Wed Oct 14, 2020 7:04 am
by puffleboi
So to be clear, what do I use if I want the switches to work on almost all source ports. And also how do I locate ANIMDEFS? Is it the "New ANIMATED" thing in Slade 3?

Re: New Switches

PostPosted: Wed Oct 14, 2020 7:11 am
by MFG38
puffleboi wrote:how do I locate ANIMDEFS? Is it the "New ANIMATED" thing in Slade 3?


No, ANIMATED is another Boom thing, used for defining animations for custom textures. To create an ANIMDEFS lump, select "New Entry" and type "ANIMDEFS" into the text prompt that pops up. You can then edit the empty lump by selecting "View in Text" and typing into it.