Brightmaps with .WAD format?

Ask about editing graphics, sounds, models, music, etc here!
Shaders (GLSL) and SNDINFO questions also go here!

Moderators: GZDoom Developers, Raze Developers

Forum rules
Before asking on how to use a ZDoom feature, read the ZDoom wiki first. If you still don't understand how to use a feature, then ask here.

Brightmaps with .WAD format?

Postby Ravick » Thu Apr 05, 2018 10:44 pm

Hi there.

Is it possible to use brighmaps with the .wad format? If so, how? I guess it must use some kind of marker lump to distinguish them from the real sprites (?)

Thanks in advace.
User avatar
Ravick
Do what thou wilt, since you don't bug the hell out of me!
 
Joined: 22 Aug 2010
Location: Tubarão, Brasil

Re: Brightmaps with .WAD format?

Postby _mental_ » Thu Apr 05, 2018 11:18 pm

You can give arbitrary names to brightmap lumps and assign them to sprites in GLDEFS lump.
The corresponding Wiki page explains this quite well.
_mental_
 
 
 
Joined: 07 Aug 2011

Re: Brightmaps with .WAD format?

Postby Kappes Buur » Sat Apr 07, 2018 10:15 pm

A long time ago, DrVenom8 published a set of brightmaps
for DOOM, DOOM2 and HERETIC.
They are not in wad format but close enough in pk3 format.
Perhaps you want to take a look at them with Slade3.

Or check out brightmaps.pk3 which comes with every release of GZDoom.
Last edited by Kappes Buur on Sun Apr 08, 2018 9:53 am, edited 1 time in total.
User avatar
Kappes Buur
 
 
 
Joined: 17 Jul 2003
Location: British Columbia, Canada

Re: Brightmaps with .WAD format?

Postby ramon.dexter » Sun Apr 08, 2018 4:37 am

Brightmaps are Graphic, so I think they should be outside any tags in a .wad. Take a look at how strife1.wad is composed.
But I'm not 100% sure, I haven't used wad for a long time.
User avatar
ramon.dexter
rudebwoy
 
Joined: 20 Oct 2015
Location: Kozolupy, Bohemia
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: Brightmaps with .WAD format?

Postby Ravick » Sun Apr 08, 2018 9:32 pm

Thanks, guys!

I guess I'll use different names for them and assign them to sprites via GLDEFs (in case I don't swapto pk3 anyway).
User avatar
Ravick
Do what thou wilt, since you don't bug the hell out of me!
 
Joined: 22 Aug 2010
Location: Tubarão, Brasil


Return to Assets (and other stuff)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests