Slade3: Skys do not work

Ask about mapping, UDMF, using DoomBuilder/editor of choice, etc, here!

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Before asking on how to use a ZDoom feature, read the ZDoom wiki first. If you still don't understand how to use a feature, then ask here.

Slade3: Skys do not work

Postby Telemassacre » Tue Nov 10, 2020 7:35 pm

My skies no longer work properly. They used to, but no. I tried everything to get my skies to work again. TL;DR I replaced my sky textures with better ones, my wad does not accept it.
Here is my wad [i isolated all that i associate with this humongous blunder.]:
Prisci5isolated.wad
Please, i need to get over this!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Telemassacre
 
Joined: 13 Oct 2020
Location: ACS School
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit

Re: Slade3: Skys do not work

Postby Kappes Buur » Tue Nov 10, 2020 11:23 pm

Two ways to rectify this:

1. Open the Texture Editor of Slade3 and add the sky patches.



This works for all DOOM mapping formats.

2. For strictly GZDoom format maps, rename P_START and P_END to TX_START and TX_END and the skies to SKY1, SKY2 and SKY3, and delete the lumps TEXTURE1 and PNAMES.



Your sky in DOOM2 MAP01 in gzdoom-x64-g4.6pre-8

User avatar
Kappes Buur
 
 
 
Joined: 17 Jul 2003
Location: British Columbia, Canada

Re: Slade3: Skys do not work

Postby Telemassacre » Wed Nov 11, 2020 8:59 am

I did fix it, but my skies are not doom 2 skies.
There checkerboard patterns. Maybe it's something wrong with mapinfo? Ima try fixing it.
User avatar
Telemassacre
 
Joined: 13 Oct 2020
Location: ACS School
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit

Re: Slade3: Skys do not work

Postby Telemassacre » Wed Nov 11, 2020 9:17 am

My problem was actually in the mapinfo.
User avatar
Telemassacre
 
Joined: 13 Oct 2020
Location: ACS School
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit


Return to Mapping

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest