3D Floor Switch

Ask about mapping, UDMF, using DoomBuilder/editor of choice, etc, here!
Forum rules
Before asking on how to use a ZDoom feature, read the ZDoom wiki first. If you still don't understand how to use a feature, then ask here.

3D Floor Switch

Postby Beetow Brode » Fri Jan 04, 2019 9:35 pm

Does anyone have any idea how to pull this off, every time i did it in the past it works but the texture doesn't register and it shows nonactive whilst it works opening, etc.
I assume this question has been asked alot.
User avatar
Beetow Brode
 
Joined: 24 Sep 2016
Location: Canadia, Im Serious
Discord: Punkin#8267

Re: 3D Floor Switch

Postby Enjay » Fri Jan 04, 2019 9:48 pm

You mean a switch on the side of a 3D floor? If so, give the floor line in the model sector a flag of 16 or 32 (16 for upper texture, 32 for lower texture). Then give the line that you want to act as a switch the appropriate line action for your needs and set the upper or lower side def to have the switch texture that you want.

If you want an example, extract the file nj_3d_floorUDMF.wad from here and look at how the floating switch is set up.

http://www.aspectsweb.co.uk/enjay/doom/ ... 3DUDMF.zip

User avatar
Enjay
Everyone is a moon, and has a dark side which he never shows to anybody. Twain
 
 
 
Joined: 15 Jul 2003
Location: Scotland

Re: 3D Floor Switch

Postby Kappes Buur » Sat Jan 05, 2019 7:27 am

Enjay wrote:..., extract the file nj_3d_floorUDMF.wad from here and look at how the floating switch is set up.

Nice the way the switch bobs up/down.

In case you want/need another example.
I included several 3D sector switches constructed with different methods,
with use trigger and the one at the top left shootable to open the door.



Or do you mean a switch set into the floor of a 3D sector.
User avatar
Kappes Buur
 
 
 
Joined: 17 Jul 2003
Location: British Columbia Canada


Return to Mapping

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest