Page 1 of 1

Teleport Special noobery...

PostPosted: Sat May 19, 2018 3:52 am
by Ravick
Hi there.


So, I know this is an over-noobery question, and I'm around here for a few years already and stuff... but I've actually never used line-teleport in my maps before. (:B) At least, not without ACS to help. I'm trying to learn how it is done without it now.

Ok. I've set a line this way:

Spoiler:


The editor does even recognize the right teleport destination to go:

Spoiler:


However, in game, passing over the line does nothing. What am I doing wrong?

Thanks in advanced. :)


_________________________
Edit: right... what is wrong with this IMGUR thing? And what happened to the IMG thing?! :o
(Please, do not answer to this but bot the the main thread's question. D: )

Re: Teleport Special noobery...

PostPosted: Sat May 19, 2018 7:39 am
by Blue Shadow
Putting the special directly on a line or using it from a script should be the same I believe. My mapping skills are quite rusty, but still, I don't see anything wrong with your setup.

Ravick wrote:Edit: right... what is wrong with this IMGUR thing? And what happened to the IMG thing?! :o

You should omit the extension from the link. As for the [img] tag, see this.

Re: Teleport Special noobery...

PostPosted: Sat May 19, 2018 8:34 am
by gwHero
Did you try crossing the line from both directions? If I recall correctly it works only from the front side of the line. You might try to flip the linedef.

Re: Teleport Special noobery...

PostPosted: Sat May 19, 2018 12:38 pm
by Kappes Buur
Spoiler:

Spoiler:

Yes, as gwHero already mentioned, cross the linedef from the front.

Re: Teleport Special noobery...

PostPosted: Sat May 19, 2018 11:27 pm
by Ravick
I've tried to cross from both sides already. I've searched for tutorials about it, and found this front-side-only trick yesterday, but it keeps not working. =/

I've uploaded an 'excerpt' of the map here, in case someone wants to take a look at it. Now, I've put the teleport special in a square in the ground, whitin the player spawns, just for the sake of testing and trying. An also mapper friend of mine has take a look at this excerpt too just moments ago, but could not tell what I did wrong. Another friend told me I had to set a TID for the sector the teleport destination is, but it also didn't work.

I'm lost here. I can't tell what is wrong. I know I can make 'ACS kludges' to make it work, but I was willing to learn the 'propper' way to do it.
In anyway, thanks for the help so far, pals.


Blue Shadow wrote:
Ravick wrote:Edit: right... what is wrong with this IMGUR thing? And what happened to the IMG thing?! :o

You should omit the extension from the link. As for the [img] tag, see this.


:o
Now I'm kinda ashamed for not seeing this size 'n bandwidth consuming issue before. I guess I've did those mistakes this in older posts. :S I'll give preference to post links to images instead of the images itself from now on!

Re: Teleport Special noobery...

PostPosted: Sun May 20, 2018 1:44 am
by gwHero
Hi, I nailed it: the teleport destination spot does not have the 'singleplayer' checkbox checked.

Re: Teleport Special noobery...

PostPosted: Sun May 20, 2018 2:11 am
by Ravick
Now I'm even more kinda ashamed... :oops: Sooo dumb mistake! :S

Thank you, gwHero.

Re: Teleport Special noobery...

PostPosted: Sun May 20, 2018 2:30 am
by gwHero
Don't feel ashamed! Sometimes the error is something you'd least expect :)
Glad we could help here.