Curtains blowing in the wind?

Ask about ACS, DECORATE, ZScript, or any other scripting questions here!

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Before asking on how to use a ZDoom feature, read the ZDoom wiki first. If you still don't understand how to use a feature, then ask here.

Re: Curtains blowing in the wind?

Postby Hidden Hands » Wed Jun 03, 2020 3:54 pm

HAL9000 wrote:
Hidden Hands wrote: Thank you so much for this! I can't wait to try it out tonight. I'll be trying it when I get home later, and of course I'll definitely add you to the games credits! :)


No problem. Feel free to tweak the actor files.

Based on current actors you can for example create new base "curtain_new" actor and when you shoot it it can turn to "curtain_damaged" or "curtain_destroyed" model...Just an idea....
Also, just crossed my mind.... I will create burn animation for curtains just in case you want to set them on fire or idk...

Something like this: (yeah it looks bad at the moment, this was just a test...)
Spoiler:

Wow that looks amazing. That would look great for if a fireball hits a curtain or something like that! Amazing work! Thank you so much. Yeah these are some great ideas! I'll start testing these out in my game shortly and share a little video of it. I'll do some tonight! These are amazing effects.
User avatar
Hidden Hands
Cherub
 
Joined: 20 Sep 2016
Location: London, England
Discord: VGCtm
Operating System: Windows Vista/7/2008 32-bit

Re: Curtains blowing in the wind?

Postby HAL9000 » Wed Jun 03, 2020 4:20 pm

Here is the current animation if you want to test it out.
I will create better one tho..

Image
User avatar
HAL9000
I'm sorry Dave, I'm afraid I can't do that
 
Joined: 16 Mar 2018
Discord: HAL9000#9378

Re: Curtains blowing in the wind?

Postby Hidden Hands » Wed Jun 03, 2020 7:30 pm

HAL9000 wrote:Here is the current animation if you want to test it out.
I will create better one tho..

Image

That looks amazing. Wow. I'm about to add the files to my game now. My game is in wad format, how would I go about adding these into the game? When I try to copy over the files from pk3 to my wad, they all sort of clump into the wad loose, and lose folders and so on. It also has an error when I try to boot a pk3, that says it doesn't understand "NOFRICTIONBOUNCE".? I've never worked with models, zscript or PK3s before so any help would be awesome! :)
User avatar
Hidden Hands
Cherub
 
Joined: 20 Sep 2016
Location: London, England
Discord: VGCtm
Operating System: Windows Vista/7/2008 32-bit

Re: Curtains blowing in the wind?

Postby Jaska » Fri Jun 05, 2020 4:58 am

Well, that looks amazing! I might also use this as I hoard all resources I see.
Jaska
 
Joined: 17 Dec 2019
Operating System: Windows 10/8.1/8/201x 64-bit
OS Test Version: No (Using Stable Public Version)
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: Curtains blowing in the wind?

Postby Hidden Hands » Mon Jun 08, 2020 7:30 am

I just PM'd you HAL9000. Hope you can help.
User avatar
Hidden Hands
Cherub
 
Joined: 20 Sep 2016
Location: London, England
Discord: VGCtm
Operating System: Windows Vista/7/2008 32-bit

Re: Curtains blowing in the wind?

Postby Hidden Hands » Sun Jun 06, 2021 1:51 pm

I've recenrly tried getting this to work again. This curtain is so amazing, I really want to get it to work. When I place the item in the map, it appears as a missing sprite. Why is this happening? I can summon the curtains with the console PERFECTLY. They look amazing. But I can't seem to place them in a map successfully?

The DOOMED Number of the curtain is 11001 and so I place that number item on the map in GZDoom, but nope... not showing up in game. I konw I'm overlooking a silly detail but I'm not entirely sure what.
User avatar
Hidden Hands
Cherub
 
Joined: 20 Sep 2016
Location: London, England
Discord: VGCtm
Operating System: Windows Vista/7/2008 32-bit

Re: Curtains blowing in the wind?

Postby wildweasel » Sun Jun 06, 2021 5:04 pm

Can you post a runnable example that somebody can look at? We cannot debug a paragraph.
User avatar
wildweasel
change o' pace.
Moderator Team Lead
 
Joined: 15 Jul 2003

Re: Curtains blowing in the wind?

Postby Hidden Hands » Mon Jun 07, 2021 1:13 pm

wildweasel wrote:Can you post a runnable example that somebody can look at? We cannot debug a paragraph.

Ok, here's a demo PK3. I've set up an example level. There are three sets of curtains place in the map, all of which are 3d models.

The DOOMED numbers of these three zscript model curtains are :

Code: Select allExpand view
        11001 = Curtain_destroyed
   11002 = Curtain_damaged
   11003 = Curtain_new


But as you will see, in the game they load up as missing objects. However, this isn't an issue with the curtains themselves: because if you use the console commands

Code: Select allExpand view
        summon curtain_new
        summon curtain_damaged
        summon curtain_destroyed


All three objects load in perfectly. It seems to be a placement issue, but I cannot figure out what exactly. I really hope someone can help me solve this problem. It's pretty important for my game.

NOTE: Please remember you have to have Hardware Acceleration on for these to work at all. I've had to upload this to mediafire since the attachment system was claiming it's too big, so apologies for that.

Hope someone can help me! Thanks in advance.

https://www.mediafire.com/file/nkotldlq ... m.pk3/file
User avatar
Hidden Hands
Cherub
 
Joined: 20 Sep 2016
Location: London, England
Discord: VGCtm
Operating System: Windows Vista/7/2008 32-bit

Re: Curtains blowing in the wind?

Postby Jarewill » Mon Jun 07, 2021 2:10 pm

It's an issue with missing sprites.
It seems models still need a sprite in order to be placed properly.
Simply create 3 dummy sprites and name them: CU00A0, CU02A0 and CU04A0.
The sprites can be anything, even a simple pixel should do it.
Jarewill
 
 
 
Joined: 21 Jul 2019

Re: Curtains blowing in the wind?

Postby Hidden Hands » Mon Jun 07, 2021 7:08 pm

Perfect fix, thank you!
User avatar
Hidden Hands
Cherub
 
Joined: 20 Sep 2016
Location: London, England
Discord: VGCtm
Operating System: Windows Vista/7/2008 32-bit

Previous

Return to Scripting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests