Custom HUD not animating in Widescreen

Ask about ACS, DECORATE, ZScript, or any other scripting questions here!

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Before asking on how to use a ZDoom feature, read the ZDoom wiki first. If you still don't understand how to use a feature, then ask here.

Custom HUD not animating in Widescreen

Postby LanHikariDS » Mon Dec 04, 2017 4:34 pm

I'm attempting to add a custom HUD to a project I've been working on, and I've made two duplicates of the same HUD with different horizontal offsets: Normal for 4:3 screens, and Fullscreen for 16:9 screens, and the 4:3 HUD works perfectly fine, but for whatever reason, in the 16:9 HUD if the player has less than 100 health, the health bar completely disappears, until the player reachieves 100 health, disappearing again when hurt.
Code: Select allExpand view
statusbar fullscreen, forcescaled
{
   // basic layout
   DrawImage "Thermom", -45, 50;   
   DrawMugshot 5, -53, 167;
   // health and armor bars
   DrawBar "ThermFW", "ThermEW", Health, vertical, interpolate(8), 8, 51;
   DrawNumber 3, DIGIFONT_SMALL, DoomNukemStatusBarGreen, Health, Alignment(left), fillzeros, -30, 154;
   //DrawBar "ArmorFul", "ArmorEmp", Armor, horizontal, interpolate(8), 102, 44;
   DrawNumber 3, DIGIFONT_SMALL, DoomNukemStatusBarGreen, Armor, Alignment(left), fillzeros, -30, 160;
}
statusbar normal, forcescaled
{
   // basic layout
   DrawImage "Thermom", 8, 50;   
   DrawMugshot 5, 0, 167;
   // health and armor bars
   DrawBar "ThermFu", "ThermEm", Health, vertical, interpolate(8), 8, 51;
   DrawNumber 3, DIGIFONT_SMALL, DoomNukemStatusBarGreen, Health, Alignment(left), fillzeros, 23, 154;
   //DrawBar "ArmorFul", "ArmorEmp", Armor, horizontal, interpolate(8), 102, 44;
   DrawNumber 3, DIGIFONT_SMALL, DoomNukemStatusBarGreen, Armor, Alignment(left), fillzeros, 23, 160;
}

Before, I had the same graphics as 4:3 and different offsets in the SBARINFO, but now I'm using different copies of the same graphics, and the "W" copies are offset within the graphics themselves. Both methods produced the same results.

https://imgur.com/a/2rjTO Four screenshots are present here, of the two states of both HUDs
User avatar
LanHikariDS
Some people call these demons, I call them bitches.
 
Joined: 05 Aug 2015
Location: Playing in the snow

Re: Custom HUD not animating in Widescreen

Postby LanHikariDS » Sat Dec 09, 2017 11:25 pm

Nothing? Nobody?
User avatar
LanHikariDS
Some people call these demons, I call them bitches.
 
Joined: 05 Aug 2015
Location: Playing in the snow

Re: Custom HUD not animating in Widescreen

Postby AFADoomer » Sun Dec 10, 2017 12:05 am

You'll probably need to post at least the HUD portion of your mod. Otherwise people are going to just be guessing at what's wrong... The tiny snippet of SBARINFO that you posted isn't really enough to tell anything.
User avatar
AFADoomer
 
Joined: 15 Jul 2003

Re: Custom HUD not animating in Widescreen

Postby LanHikariDS » Sun Dec 10, 2017 9:28 pm

Well, that's the entire SBARINFO, but I'll cut it and upload it
EDIT: https://allfearthesentinel.net/zandronu ... =wwhud.pk3 The HUD in question
User avatar
LanHikariDS
Some people call these demons, I call them bitches.
 
Joined: 05 Aug 2015
Location: Playing in the snow

Re: Custom HUD not animating in Widescreen

Postby LanHikariDS » Wed Dec 13, 2017 12:12 pm

Huh, odd. I just tested this in ZDoom, and both modes operate fine, but in Zandronum, the 16:9 mode still doesn't work...
User avatar
LanHikariDS
Some people call these demons, I call them bitches.
 
Joined: 05 Aug 2015
Location: Playing in the snow


Return to Scripting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests