How to make weapon's translations?

Ask about ACS, DECORATE, ZScript, or any other scripting questions here!

Moderator: GZDoom Developers

Forum rules
Before asking on how to use a ZDoom feature, read the ZDoom wiki first. If you still don't understand how to use a feature, then ask here.

Please bear in mind that the people helping you do not automatically know how much you know. You may be asked to upload your project file to look at. Don't be afraid to ask questions about what things mean, but also please be patient with the people trying to help you. (And helpers, please be patient with the person you're trying to help!)
XASSASSINX
Posts: 361
Joined: Tue Dec 20, 2016 4:53 pm
Location: MURICAA BROTHER! Just kidding, Brazil.

How to make weapon's translations?

Post by XASSASSINX »

Hello everyone, i'm trying to use weapon translations. I already used it ALOT of times for monsters, but never for weapons. So i try using the basic format in my custom weapon: "Translation "112:127=181:191" (Example) so it doens't work. but THEN i go to the weapon sprite and changes mannualy, it appears normally (The image of the sprite translated in color remap) so i click OK and it doens't work either! Any help?
User avatar
Arctangent
Posts: 1235
Joined: Thu Nov 06, 2014 1:53 pm
Discord: SquawkyAtan#2371

Re: How to make weapon's translations?

Post by Arctangent »

You don't.

Well, you can do it perfectly fine for the pickup sprite, but the hud sprites can't be translated.
User avatar
wildweasel
Moderator Team Lead
Posts: 21384
Joined: Tue Jul 15, 2003 7:33 pm
Preferred Pronouns: He/Him
Graphics Processor: nVidia with Vulkan support

Re: How to make weapon's translations?

Post by wildweasel »

Arctangent wrote:You don't.

Well, you can do it perfectly fine for the pickup sprite, but the hud sprites can't be translated.
At least, not in that way. You can still use translations for other kinds of graphics, like view sprites, by creating clones of them in a Textures lump. Or, if you never, ever need the sprite in its original coloring, use SLADE's Color Remap tool.
XASSASSINX
Posts: 361
Joined: Tue Dec 20, 2016 4:53 pm
Location: MURICAA BROTHER! Just kidding, Brazil.

Re: How to make weapon's translations?

Post by XASSASSINX »

wildweasel wrote:
Arctangent wrote:You don't.

Well, you can do it perfectly fine for the pickup sprite, but the hud sprites can't be translated.
At least, not in that way. You can still use translations for other kinds of graphics, like view sprites, by creating clones of them in a Textures lump. Or, if you never, ever need the sprite in its original coloring, use SLADE's Color Remap tool.
Yeah, but the question is: How do i use "Color remap tool"?
Nevander
Posts: 2254
Joined: Mon Jan 06, 2014 11:32 pm

Re: How to make weapon's translations?

Post by Nevander »

Can't you just translate them with color remap and then save them as re-mapped truecolor PNGs?
XASSASSINX
Posts: 361
Joined: Tue Dec 20, 2016 4:53 pm
Location: MURICAA BROTHER! Just kidding, Brazil.

Re: How to make weapon's translations?

Post by XASSASSINX »

Nevander wrote:Can't you just translate them with color remap and then save them as re-mapped truecolor PNGs?
Huuum... I'm sorry, what? I just go to that translation menu click OK, then i put "export as PNG"?

Return to “Scripting”