What screen resolution do you use?

If it's not ZDoom, it goes here.

What's your screen resolution?

800x600
2
7%
1024x768
1
3%
1360x768/1366x768
5
17%
1920x1080
14
48%
Other/Multiple (Post in a reply)
7
24%
 
Total votes : 29

Re: What screen resolution do you use?

Postby irukanjji » Fri Jul 24, 2015 3:13 pm

I used also 1366x768. (The maximum my monitor supports)
irukanjji
 
Joined: 28 Feb 2014

Re: What screen resolution do you use?

Postby mallo » Fri Jul 24, 2015 3:20 pm

1440x900, that's the max resolution of my screen.
User avatar
mallo
GO TO NEXT SECTOR.
 
Joined: 22 May 2010
Location: Once upon a land in a far off time

Re: What screen resolution do you use?

Postby leileilol » Fri Jul 24, 2015 3:59 pm

PC 1920x1080. TV 1920x1080. And the laptop? 1400x1050.

TVs suck as monitors due to colorspace issues even if you use some TV's "pc" setting, and then there's that refreshrate thing and inconsistent support for non 480p/720p/1080p resolutions...
User avatar
leileilol
ダークエルフ!!!!!!!!!!
 
Joined: 30 May 2004
Location: GNU/Hell

Re: What screen resolution do you use?

Postby Undead » Fri Jul 24, 2015 4:29 pm

Did you find a resolution that works for your TV?

Heck, now I want to post a picture of my gear.

Spoiler:
User avatar
Undead
RUS/SRB translator
 
 
 
Joined: 26 Dec 2013
Location: Sweden

Re: What screen resolution do you use?

Postby NiGHTMARE » Sat Jul 25, 2015 1:47 am

HazeBandicoot wrote:1366x768 because laptop


My laptop's native res is 1920x1080...
NiGHTMARE
.now.
 
Joined: 19 Jul 2003

Re: What screen resolution do you use?

Postby Undead » Sat Jul 25, 2015 1:51 am

Many average laptops are at 1366x768, I've noticed.
User avatar
Undead
RUS/SRB translator
 
 
 
Joined: 26 Dec 2013
Location: Sweden

Re: What screen resolution do you use?

Postby GooberMan » Sat Jul 25, 2015 3:24 am

User avatar
GooberMan
Best taken in small quantities
 
Joined: 08 Aug 2003
Location: Helsinki, Finland

Re: What screen resolution do you use?

Postby Average » Sat Jul 25, 2015 3:40 am

1080p/144Hz on a nice wee 24" BenQ for me. Nice monitor with good response and blacks.

I notice a couple of people using dual monitors. I've got an old LCD buried in the cupboard... How does mouse capture work on such a set up? If I had Doom running on one screen how would I move the mouse on the second screen to control Media Player Classic or the like?
User avatar
Average
 
Joined: 20 May 2011

Re: What screen resolution do you use?

Postby Amuscaria » Sat Jul 25, 2015 5:09 am

1680 x 1050 at 16:10 ratio so I don't get the "tall" sprites.
User avatar
Amuscaria
The Sentient Mushroom
 
Joined: 26 Jul 2004
Location: Growing from mycelium near you.

Re: What screen resolution do you use?

Postby Dancso » Sat Jul 25, 2015 5:10 am

@Average
You'd need to alt+tab. Doom requires a focused window and will generally lock your cursor into it.(except when in the menu, for those sourceports/versions that have cursor support there)
You might even need to run the game in windowed mode in order to see your other screens so they won't be black when the game is focused, but don't quote me on this, I don't have dual monitors, I'm just recalling a friend's setup.
User avatar
Dancso
bow wow
 
Joined: 11 Oct 2006
Location: at home.. Status: lazy like hell

Re: What screen resolution do you use?

Postby wildweasel » Sat Jul 25, 2015 8:32 am

Dancso wrote:@Average
You'd need to alt+tab. Doom requires a focused window and will generally lock your cursor into it.(except when in the menu, for those sourceports/versions that have cursor support there)
You might even need to run the game in windowed mode in order to see your other screens so they won't be black when the game is focused, but don't quote me on this, I don't have dual monitors, I'm just recalling a friend's setup.

A lot of fullscreen programs will typically leave the other monitor alone, as long as they're running at the same resolution as the desktop. If not, the other monitor may be "scrolled over" to the left to compensate for the lost desktop area. It's a pain if there's something on the other screen you need to keep an eye on, and mouse capturing is also a pain in games that just won't let go of the mouse (or sometimes won't capture it at all, allowing the mouse to escape), so those are reasons why I play games windowed wherever I can, and sometimes opt to play with my gamepad (gamepads can't escape the game window, heh).
User avatar
wildweasel
change o' pace.
Moderator Team Lead
 
Joined: 16 Jul 2003

Re: What screen resolution do you use?

Postby Dragon Mech » Mon Aug 03, 2015 1:22 am

i have a multiple monitor setup. my primary monitor is a 24 inch LED backlite LCD TV with VGA input. it's runing at 1920x1080:60Hz. (native setup)
my secondary monitor is a 17 inch NEC MultiSync LCD monitor running at 1280x1024:75Hz.
for a total width of 3200.
User avatar
Dragon Mech
The Dragonic Machine
 
Joined: 31 May 2015
Location: Somewhere between the CPU and RAM bank #4

Previous

Return to Off-Topic

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests